Skip to content
Politică

PNL va participa la ceremonia preluării președinției de la Ateneu. Orban: Nu din respect față de Dăncilă și de camarila Dragnea-Tăriceanu

În ciuda deciziei inițiale de a nu participa la ceremonia preluării oficiale a Consiliului European și a declarațiilor deputatului Florin Cîțu, liderul liberalilor a luat, în ultimul moment, decizia de a participa cu prezența la eveniment.

Contactat de PSNews, Ludovic Orban a oferit o lămurire cu privire la ceea ce l-a făcut să se răzgândească de la decizia inițială, deși Cîțu și-a păstrat în mod ferm decizia:

”E decizia sa personală, eu nu am obligat pe niciun coleg de-al nostru să participe. În ceea ce mă privește, m-am hotărât greu să mă duc la acest eveniment. În primul rând datorită catastrofei organizatorice a guvernului Dăncilă în pregătirea acestei eveniment și a lipsei totale de politețe față de noi în organizarea acestui eveniment dar am luat până la urmă decizia de a participa, nu din respect față de Dăncilă și de camarila Dragnea-Tăriceanu, ci din dragoste și respect față de români, față de Uniunea Europeană și față de importanții lideri ai Uniunii care vor fi prezenți la acest eveniment” a declarat Ludovic Orban.

În seara aceasta, de la ora 20.00, va avea loc la Ateneul Român ceremonia de preluare oficială a președinției Consiliului European, unde discursul de deschidere va fi ținut de către Președintele României Klaus Iohannis, urmat de Călin Popescu Tăriceanu, Florin Iordache, căruia Dragnea i-a delegat atribuțiile, Antonio Tajani (președintele Parlamentului European), Donald Tusk (președintele Consiliului European), Jean-Claude Junker (președintele Comisiei Europene) și Viorica Dăncilă

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *