PNL vrea să elimine tratamentul inegal al pensiilor militarilor față de celelalte pensii

Sursa foto: Facebook - Marcel Boloș

Conform unor informații neoficiale, președintele PNL i-a cerut ministrului de Finanțe să vină cu o soluție prin care plafonul pensiilor neimpozitate să fie majorat, similar, și pentru pensiile militarilor.

Drept urmare, ministrul liberal de Finanțe a elaborat o OUG prin care plafonul pensiilor neimpozitate pentru militari va crește la 3000 de lei, la fel ca în sistemul public de pensii. Prin această soluție, pensionarii militari care au pensii sub 3000 de lei urmează să rămână cu mai mulți bani în fiecare lună.

Prin OUG propusă de Ministerul de Finanțe plafonul de neimpozitare a pensiilor devine similar/egal, atât pentru sistemul public de pensii, cât și pentru pensiile militarilor.

„Am publicat pe site-ul Ministerul Finanţelor o propunere de proiect de OUG pentru 𝐦𝐚𝐣𝐨𝐫𝐚𝐫𝐞𝐚 𝐩𝐥𝐚𝐟𝐨𝐧𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐥𝐮𝐧𝐚𝐫 𝐧𝐞𝐢𝐦𝐩𝐨𝐳𝐚𝐛𝐢𝐥 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐩𝐞𝐧𝐬𝐢𝐢𝐥𝐞 𝐦𝐢𝐥𝐢𝐭𝐚𝐫𝐞 𝐝𝐞 𝐬𝐭𝐚𝐭, 𝐝𝐞 𝐥𝐚 𝟐.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 𝐥𝐚 𝟑.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢, începând cu veniturile aferente lunii octombrie 2024.
Cu alte cuvinte, o parte mai mare din pensie va rămâne în buzunarul fiecărui pensionar militar, fără să fie supusă impozitării.
Vrem astfel să sprijinim cadrele militare care au servit cu devotament țara, asigurându-le un trai mai decent și mai sigur.
Vorbim despre aproximativ 200.000 de români care vor beneficia de această nouă măsură.
Reamintesc că legea adoptată recent în Parlament privind creșterea plafonului neimpozabil pentru pensii de la 2.000 de lei la 3.000 de lei s-a referit doar la pensiile bazate pe contributivitate, deci nu a inclus și pensiile ocupaționale, adică cele ale pensionarilor militari.
Este, așadar, o măsură de justiție și echitate, care vine în întâmpinarea nevoilor reale ale celor care contribuie la securitatea națională, indiferent de contextul economic”, a scris Marcel Boloș pe pagina sa de Facebook. 

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: