Skip to content
Politică

PNL vrea să învețe de la Partidul republican american

Reprezentanţi ai PNL au avut miercuri o întâlnire de lucru cu Thibault Muzergues, director de programe în cadrul Institutului Republican Internaţional, o fundaţie a Partidului Republican american, context în care purtătorul de cuvânt al liberalilor, Ionuţ Stroe, a arătat că este important să se creeze „o conectare a agendei” celor două formaţiuni.

Potrivit unui comunicat Thibault Muzergues a dorit să ştie în ce măsură Institutul Republican Internaţional ar putea sprijini mediul politic din România.

„Consider că cel mai important lucru ar fi să creăm o conectare a agendei celor două formaţiuni de dreapta, din România şi din Statele Unite ale Americii, prin intermediul schimburilor de bune practici, prin întâlniri bilaterale, traininguri şi consultări frecvente”, a afirmat purtătorul de cuvânt al PNL, citat de Agerpres.

Stroe a precizat că directorul de programe al IRI a fost foarte preocupat de stabilitatea politică şi de apariţia unei eventuale ameninţări extremiste, a unor formaţiuni politice care ar putea radicaliza discursul public şi politic.

„Acesta a subliniat că lipsa transparenţei în decizia politică şi administrativă ar putea naşte aceste curente extremiste, creând partide antisistem. L-am asigurat că, în acest moment, în ciuda unei stări de nemulţumire a populaţiei vis-a-vis de mediul politic, nu există partide extremiste ca atare, ci politicieni cu tendinţe de radicalizare şi de profitare de pe urma stării de dezamăgire din rândul electoratului”, a subliniat liberalul.

Din delegaţia PNL au făcut parte Ionuţ Stroe, Cezar Preda, Raluca Turcan, Ben Oni Ardelean, Florin Alexe, Ludovic Orban şi Alexandru Nazare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *