Skip to content
Alegeri

PNL vrea să stopeze traseismul electoral. Condiţii stricte pentru alegători

Inquam Photos/Octav Ganea

Deputatul PNL de Olt Gigel Ştirbu, a declarat joi, după ridicarea certificatului doveditor pentru un nou mandat de parlamentar, că va propune un proiect legislativ care vizează stoparea traseismului electoral la alegerile locale.

Liberalul a argumentat că în prezent pentru alegerea primarilor şi consilierilor locali pot să voteze cetăţeni care obţin viză de flotant în zilele de dinaintea scrutinului şi apoi nu mai trec prin localităţile respective.

Primul proiect legislativ pe care l-aş propune, la care şi lucrez în acest moment, este pentru stoparea traseismului electoral. În judeţul Olt sunt localităţi unde primarii au fost aleşi de cetăţeni care nu locuiesc în acea localitate.

Sunt oameni care îşi fac viză de flotant cu 3, 4, 5 zile înainte, o săptămână, o lună înainte de ziua alegerilor, se duc şi votează acolo iar patru ani de zile nu mai calcă prin acea localitate. Voi iniţia un proiect legislativ prin care acei oameni care vor să îşi facă viză de flotant înainte de a vota să-şi facă viză cu un an înainte şi să locuiască acolo„, a declarat deputatul Gigel Ştirbu.

În judeţul Olt, la alegerile locale, în mai multe localităţi rurale numărul alegătorilor de pe liste suplimentare a fost de ordinul sutelor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *