Skip to content
Politică

PNRR-ul lui Ghinea, contestat de noul ministru al Digitalizării: ”Nu poți atribui o licitație de 400 milioane euro în 3 luni”

Ministerul Fondurilor Europene

„Îmi dau seama ca sunt unul dintre caii care a fost adus în mijlocul râului la acest Minister extrem de complicat al Cercetării, Inovării și Digitalizării, care răspunde și de zona de comunicații, securitate cibernetică, laserul de la Măgurele și avem un timp foarte scurt pentru a livra rezultate și avem o miză foarte mare atât în PNRR, cât și în cadrul de finanțare 2021-2027, cât și în alte programe”, a declarat marți Sebastian Burduja, ministrul Digitalizării.

Prezent în cadrul unei conferințe organizate de Cursdeguvernare.ro, ministrul Sebastian Burduja a fost întrebat de jurnaliști ce întârzieri ar fi la Ministerul pe care îl conduce în privința țintelor și jaloanelor asumate în PNRR.

Burduja, reproș la adresa lui Ghinea: În nicio țară din lumea asta nu se poate atribui o licitație de aproape 400 milioane de euro în 3 luni

– „Pe cloud a fost acel deadline, primul trimestru, 30 mai 2022 – analiza de opțiuni la cloud, ea a fost finalizată în mandatul lui Marcel Boloș și a fost transmisă la Comisia Europeană.

– Deocamdată cel puțin scriptic nu avem vreo restanță pe digitalizare, dar asta nu înseamnă că nu avem niște termene extrem de greu de indeplinit. Și am spus lucrul ăsta și public, a fost și un schimb de opinii si cu fostul ministru al Fondurilor Europene (n.a Cristian Ghinea – USR, cel care a gestionat PNRR), dar adevărul este că în nicio țară din lumea asta nu se poate atribui o licitație, o procedura de achiziție publică de aproape 400 milioane de euro în termen de 3 luni.

– Cei care au scris PNRR-ul din păcate au dat un termen mult prea scurt între finalizarea analizei de opțiuni care îți definește caietul de sarcini și atribuirea unei proceduri de achiziții publice de 400 milioane de euro. Și fără contestații, minim 1 an pe termenele legale actuale. Asta este realitatea.

– Și acum fiind legați de modul în care a fost scris PNRR, trebuie să convingem Comisia Europeană că facem tot ce este omenește posibil să îndeplinim acel jalon.”, a declarat marți ministrul Sebastian Burduja.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *