Skip to content
Politică

„Poate ar trebui un training economic pentru miniştrii PSD privind atribuţiile pe care le au”. Continuă disputa PNL-PSD pe prețul la combustibil

PS News

Deputatul PNL Cristian Băcanu afirmă, într-o postare pe Facebook, că ”poate ar trebui un training economic pentru comunicatorii şi miniştrii PSD privind atribuţiile pe care le au, poate măcar un curs elementar”.

El apreciază că ministrul Finanţelor, Adrian Câciu ”ar fi trebui să ştie, până acum, că măsurile privind fiscalitatea îi aparţin” şi că el trebuie să spună dacă putem plafona preţul la carburanţi sau nu şi dacă o astfel de acţiune ajută într-o piaţă liberă şi globală, dacă putem reduce acciza sau TVA-ul.

„Poate ar trebui un training economic pentru comunicatorii şi miniştrii PSD privind atribuţiile pe care le au; poate măcar un curs elementar. De exemplu, domnul Câciu ar fi trebui să ştie, până acum, că măsurile privind fiscalitatea îi aparţin: el trebuie să ne spună dacă putem plafona preţul la carburanţi sau nu şi dacă o astfel de acţiune ajută într-o piaţă liberă şi globală, dacă putem reduce acciza sau TVA-ul”, spune deputatul PNL.

Totodată, liberalul arată că ”cel mai simplu lucru este să pasezi răspunderea în altă parte”.

„De exemplu, în caz de plafonare, eu cred că benzinarii vor vinde carburantul în alte state iar noi vom sta la cozi nesfârşite. Se gândeşte PSD-ul la cum ar arăta reactivarea traficului de carburanţi după modelul anilor 80-90?”, a spus Băcanu.

Potrivit deputatului PNL, ”soluţii realiste există şi sunt în mâna ministrului de Finanţe, pe care îl asigură de toată susţinerea PNL, în proiecte constructive”. ”Nu, nu mă refer la taxa pe zahăr, taxa de stâlp, la taxa de solidaritate sau la alte asemenea invenţii năstruşnice care distrug economia – nu sprijinim aşa ceva”, completează Băcanu.

Nu în ultimul rând, acesta afirmă că ”aceste lucruri trebuie făcute ţinând cont de principiile asigurării dezvoltării economice şi respectând regulile obiective ale economiei de piaţă”.

„De asemenea, aştept să se ţină de cuvânt PSD-ul şi să nu-şi uite angajamentele făcute în momentul în care au venit la guvernare, să nu facă praf şi pulbere noţiunea de predictibilitate fiscală şi să nu prejudicieze economia reală. Cota unică nu poate fi ştirbită şi le aduc aminte domnilor pesedişti că România se află în concurenţă directă cu alte state din regiune pentru atragerea de investiţii. Sper doar să nu le cer prea mult”, mai scrie Băcanu în postare.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *