Skip to content
Politică

Poate fi cazul Oprea o temă de campanie electorală? EXCLUSIV

www.puterea.ro

Votul împotriva urmăririi penale a lui Gabriel Oprea în dosarul în care DNA îl suspectează de uciderea din culpă a polițistului Bogdan Gigină poate relansa strategia partidelor politice pentru perioada următoare.

Pentru fostul ministru de interne decizia din Parlament este doar o amânare a începerii urmăririi penale (rămas fără partid, cel mai probabil Gabriel Oprea nu va mai prinde un nou mandat de senator, iar imunitatea sa va înceta în decembrie), de aceea este mai important de urmărit cum vor gestiona politicienii situația creată.

În urmă reacției virulente a mass-media și a societății civile la votul celor 73 de senatori care l-au scăpat pe Gabriel Oprea de urmărirea penală i-a făcut pe principalii lideri politici să reacționeze prompt.

Citeste si: Lista anti-DNA: cei 73 de senatori care l-au salvat pe Oprea

Președintele Klaus Iohannis s-a arătat „profund dezamăgit de ceea ce s-a întâmplat”, Alina Gorghiu ne spune că „votul secret trebuie să dispară din practica Parlamentului României”, iar Liviu Dragnea se plânge de presiunea pusă pe umerii parlamentarilor de fiecare cerere DNA și vrea să propună „eliminarea imunităților pentru toată lumea, inclusiv pentru președintele României”.

Partidul care va reuși să impună eliminarea imunității parlamentare ca temă principală de campanie are cele mai mari șanse să câștige simpatia electoratului și, de ce nu, câștigarea alegerilor. Și, după cum am văzut din primele declarații, toți încearcă să acapareze această temă, însă, la prima vedere, niciunul nu pare să fie credibil.

Degeaba spune Liviu Dragnea că este împotriva imunității, dacă în acest timp majoritatea senatorilor partidului său au votat împotriva cererii DNA. La fel cum, pentru a câștiga încrederea electoratului cei de la PNL trebuie să demonstreze că sunt pro-justiție nu numai când este vorba de Oprea, dar și atunci când este vizat un liberal.

Rămâne de văzut cum va percepe electoratul aceste declarații ale liderilor PSD și PNL și dacă strategia celor două partide este una câștigătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *