Skip to content
Puterea Știrilor Video

Poate Viorica Dancilă să-l învingă pe Iohannis în turul 2? Director INSCOP Research: Nu e bine să se hazardăm

Invitat în studioul „Puterea Știrilor”, Remus Ştefureac, director INSCOP Research a prezentat cum se vor împărți voturile perdanților din primul tur în cel de-al doilea tur, care va avea loc duminică, 24 noiembrie.

Potrivit sociologului, cea mai mare parte a votanților USR-PLUS, votanții PMP și cei ai UDMR îl vor susține președintele Klaus Iohannis, în vreme ce în cazul votanților lui Mircea Diaconu lucrurile vor fi mai complicate, acolo voturile vor fi împărțite.

Remus Ştefureac nu a exclus nici varianta ca prezidențiabilul PNL treacă de 60% în turul 2.

„Nimeni nu își pune problema în ceea ce privește deznodământul turului 2 și ipoteza clară că aceste alegeri vor fi câștigate de domnul președinte Klaus Iohannis. Pe fondul unei mize ceva mai restrânsă, o parte din alegători ar putea considera că nu merită efortul de a se prezenta la vot.

Sunt convins că cea mai mare parte a votanților USR-PLUS vor vota cu un candidat de centru-dreapta. Votanții PMP, în cea mai mare parte, vor vota și ei cu Iohannis. Votanții UDMR sunt convins că se vor duce, în cea mai mare parte, către președintele Iohannis.

Votanții lui Mircea Diaconu. Aici cred că voturile vor fi împărțite. Oricum, nici nu mai contează pentru că masa majoritară, evident, va merge către Klaus Iohannis. Există varianta ca Klaus Iohannis să treacă de 60% în turul 2. Însă, nu e bine să se hazardăm pentru că eram convinși că se va atinge pragul de 40% în primul tur și nu s-a întâmplat asta. O participare mai mică la alegerile prezidențiale în turul 2 înseamnă că votanții mai disciplinați contează mai mult”, a declarat Remus Ştefureac, director INSCOP Research.

Biroul Electoral Central a anunțat, luni seara, ultimele rezultate oficiale de la alegerile care au avut loc duminică, 10 noiembrie. Situația cu datele centralizate până luni, la ora 19:30:

Klaus Iohannis – 37,49%

Viorica Dăncilă – 22,69%

Dan Barna – 14,73%

Mircea Diaconu – 8,96%

Theodor Palelologu – 5,70%

Kelemen Hunor – 3,95%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *