Skip to content
Politică

Pocora, reacţie virulentă privind datoriile lui Negoiţă la ANAF: „Să se retragă de pe acum şi să plătească!” EXCLUSIV

Cristina Pocora (candidatul PNL la Primăria Sectorului 3) a avut, joi, o reacţie virulentă la declaraţiile actualului primar PSD Robert Negoiţă privind propriile lui datorii către ANAF.

Amintim că, miercuri seară, edilul a declarat, la Realitatea TV, că se va retrage dacă instanţa va confirma datoriile pe care i le-a stabilit în 2009 preşedintele de atunci al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Sorin Blejnar.

CITIŢI ŞI: Negoiță îl acuză pe un fost șef ANAF pentru datoriile la stat și amenință cu retragerea

„Adevărul este că acum 7 ani de zile, în 2009, în urma unui control abuziv dispus de domnul Blejnar la acea perioadă au întocmit un proces verbal care n-are nicio legătură cu nicio realitate. Mai mult decât atât, nici dânşii nu mai ştiu ce să mai scrie acolo pentru că dânşii vin cu nişte sume, DNA vine cu alte sume care nu au nicio legătură una cu cealaltă. Noi facem acum nişte expertize. Adevărul este unul singur: că aceste lucruri vor fi stabilite în instanţă, iar dacă acel proces verbal făcut de Blejnar acum 7 ani va rămâne în picioare, eu mă retrag din viaţa publică definitiv şi irevocabil, dar vă garantez că aşa ceva nu se va întâmpla, pentru că ştiu ce am făcut”, a afirmat Negoiţă.

În replică, la spusele lui Robert Negoiţă, deputatul PNL Cristina Pocora a declarat, joi, pentru PSnews.ro că actualul edil „se ascunde în spatele unor fantome din trecut”.

„Domnul Robert Negoiţă se joacă cu cuvintele şi se ascunde în spatele unor fantome din trecut. Noi vorbim astăzi şi avem foarte limpede nimic legat de Blejnar, nimic legat de alte momente, ci un raport al ANAF-ului, prezentat acum, în mai 2016, în care domnul Negoiţă este datornic la statul român, la cetăţenii români, cu peste 50 de milioane de euro. Din aceşti bani, dacă îi recuperăm, putem să facem un spital de urgenţă nou-nouţ în Sectorul 3 (pentru care avem şi teren, avem şi studiu de fezabilitate – şi se poate face), putem să plătim alocaţii, putem să plătim pensii, putem să plătim ajutoare pentru persoane cu dizabilităţi, putem să construim locuinţe sociale…”, ne-a spus Pocora.

CITIŢI ŞICristina Pocora, scrisoare deschisă către locuitorii Sectorului 3

În plus, candidatul PNL a amintit nu doar de dosarul de la DNA al lui Robert Negoiţă, ci şi de diverse rapoarte ale Curţii de Conturi, care semnalează probleme la Primăria Sectorului 3.

„Ba mai mult: în raportul Curţii de Conturi asupra activităţii Primăriei Sectorului 3 din anul 2014, într-un raport al Curţii Conturi (vă reamintesc: condusă de colegi de la PSD de-ai domnului Robert Negoiţă: de domnul Nicolae Văcăroiu, de domnul Ilie Sârbu), scrie foarte clar despre faptul că domnul Negoiţă de la PSD a plătit lucrări neexecutate, a încălcat legea şi a făcut plăţi pentru lucrări care nu intrau în atribuţiile sale (a cheltuit, practic, din banii locuitorilor Sectorului 3). Astfel, îi impută sume foarte mari – repet – colegii săi de la PSD din Curtea de Conturi. Deci avem ANAF 2016, Curtea de Conturi 2014 şi avem şi situaţia unde el, ca om de afaceri, trebuie să dea socoteală – mă refer la situaţia de la DNA, unde nu am ce să comentez (e o acţiune a procurorilor). Deci faptul că domnul Negoiţă încearcă să amestece lucrurile şi încearcă să păcălească din nou cetăţenii (spunând că nu ştiu cine îl urmăreşte şi nu ştiu cine are o problemă cu dumnealui) este o şmecherie de campanie”, a acuzat Pocora.

Solicitată să comenteze ipoteza retragerii lui Robert Negoiţă, Cristina pocora a declarat: „Poate că ar trebui ca domnul Negoiţă trebuie să se retragă de pe acum şi să plătească cele 50 de milioane de euro pe care le datorează bugetului de stat, iar cetăţenii, aşa cum spun de fiecare dată, că nu sunt de acord cu corupţia, că avem cea mai mare problemă cu corupţia, trebuie să se decidă dacă vor mai mult, dacă vor să stopeze corupţia şi dacă vor, într-adevăr, să pună punct corupţiei, aşa cum are ea chip la Sectorul 3”.

Nu în ultimul rând, candidatul PNL a reclamat confuzia pe care Robert Negoiţă o face între politică şi administraţie în timpul prezentei campanii electorale.

„De asemenea, îi îndemn pe toţi cetăţenii să îi ceară lui Robert Negoiţă de la PSD să înapoieze acele peste 50 de milioane de euro, să-i ceară chiar pe pagina de Facebook pe care dumnealui o foloseşte abuziv şi amestecă lucrurile – aceea cu sloganul Primăriei, unde postează şi acţiuni de campanie şi se prezintă ca şi candidat (hashtag: „#iLoveS3„), unde, de asemenea, domnul Negoiţă amestecă toate calităţile: şi aceea de candidat PSD, şi aceea de primar, foloseşte şi bugetul public pentru campania sa… Cred că, până la urmă, fiecare trebuie să îi dăm un mesaj: «Negoiţă, plăteşte-ţi taxele!» şi «Nu mai vrem corupţi care să conducă nici administraţia locală, nici administraţia centrală». Prin urmare, pe 5 iunie, semnalul trebuie să fie că Negoiţă de la PSD pleacă de la Primăria Sectorului 3”, a încheiat Cristina Pocora.

3 comentarii la “Pocora, reacţie virulentă privind datoriile lui Negoiţă la ANAF: „Să se retragă de pe acum şi să plătească!” EXCLUSIV

  1. Pentru candidatii la alegeri si 100 lei datorie neachitata la scadenta este prea mult. Legea alegerilor ar trebui sa prevada interzicerea inregistrarii candidaturilor pentru cei cu datorii.

  2. Asa-i …din pdv lu` Pocora ! Daca Negoita ar abandona sa candideze fosta D-soara ar fi atat de fericita cat n-a fost nici atunci cand a…”gresit” pt prima data dupa ce s-a maritat…..

  3. Alooo, Pocora, mai bine ne povestesti de ucenicia ta alaturi de Paul Pacuraru sau de cand dansai pe mese la Sinaia la seminariile ARLD condus de alta valoare (mi-e scarba sa ii scriu si numele).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *