Pod peste râul Suceava, la un pas să se prăbușească

podul Europabrucke
Sursa foto: pixabay

Un pod care face legătura între localitățile Vicovu de Jos și Vicovu de Sus se află într-o stare avansată de degradare. Grinzile podului sunt pline de infiltraţii, iar pe alocuri se vede armatura descoperită. Mai mult, o dată cu deschiderea punctului de trecere a frontierei Vicovu de Sus spre Ucraina, podul este intens circulat, iar un dezastru s-ar putea întâmpla în orice clipă.

La o primă vedere, podul nu arată că ar avea probleme, însă odată ajunși dedesubt, degradările se pot observa cu ochiul liber. Fierul beton din care este făcută grinda este atât de afectat, încât bucăţi din el se desprind. Deschiderea Punctului de Trecere a frontierei Vicovu de Sus – Crasna, de anul trecut, a intensificat circulația rutieră și a dus la creșterea valorilor traficului greu pe acest pod.

Vasile Iliuț, primar oraș Vicovu de Sus: Se vede… deja etrierele care leagă acel fier beton sunt rupte și odată ce sunt rupte, a pătruns apa acolo şi umidiatatea şi e deja fisurat. Oricând se poate lăsa din greutatea lui și vibrația pe care o fac camioanele.

 

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL