POD PRĂBUŞIT LA BALTIMORE – Cea mai mare macara operaţională de pe Coasta de est a SUA

Sursa foto: Al Drago/Bloomberg

Cea mai mare macara operaţională de pe Coasta de est a SUA s-a înălţat vineri deasupra portului din Baltimore, gata să înceapă curăţarea resturilor podului Francis Scott Key la câteva zile după ce a fost lovit de un cargobot, transmite Reuters.

Macaraua Chesapeake 1000 – o macara plutitoare uriaşă care poate ridica până la 1.000 de tone, a sosit joi seară târziu şi va începe probabil să scoată resturile din apă sâmbătă dimineaţa, potrivit purtătorului de cuvânt al Pazei de Coastă a SUA, Carmen Carver. O a doua macara este aşteptată să sosească în curând, a spus ea. De asemenea, mai multe echipamente grele sunt aşteptate la faţa locului în următoarele săptămâni. Acestea includ şapte macarale plutitoare, 10 remorchere, nouă şlepuri, opt nave de salvare şi cinci bărci de la Garda de Coastă, relatează CNN, citând afirmaţiile guvernatorului statului Maryland, Wes Moore. Autorităţile de stat şi federale sunt concentrate pe curăţarea portului aglomerat şi reconstrucţia podului după ce Dali, o navă container uriaşă a intrat într-un pilon al podului marţi dimineaţă, dărâmând structura.
Scafandrii au recuperat două cadavre ale muncitorilor din construcţii dispăruţi, care reparau podul în momentul coliziunii. Se crede că alţi patru sunt sub apă. Toţi erau imigranţi din Mexic şi America Centrală.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL