Podul din Crimeea se redeschide după ce a fost închis temporar, afirmă presa de stat rusă

pod-herson-crimeea-distrus-insider

Podul care leagă Crimeea de Rusia s-a redeschis după ce a fost închis, timp de aproximativ 20 de minute. A fost activată, de asemenea, o alertă de raid aerian, a relatat agenţia de ştiri de stat rusă RIA Novosti, citând autorităţi, scrie CNN.

Un consilier al liderului din Crimeea a făcut apel la oameni să rămână calmi, la primele ore ale zilei de vineri, după închiderea temporară a podului.

”Prieteni, trăim în condiţii (de operaţiune militară specială). Duşmanul a lovit deja de două ori podul Crimeei. La orice ameninţare teoretică, oamenii şi maşinile trebuie îndepărtaţi de acolo. Mii de oameni asigură securitatea non-stop”, a declarat Oleg Kryucikov, consilier al liderului instalat de ruşi în Crimeea, Serghei Aksionov.

„Vă rugăm să rămâneţi calmi în astfel de situaţii şi lăsaţi telefoanele. Duşmanul monitorizează discuţiile şi profită de videourile şi entuziasmul vostru”, a adăugat el.

Autorităţile instalate de Rusia nu au anunţat încă ce anume a provocat închiderea podului şi activarea alertei de raid aerian.

Luni, un oficial de securitate ucrainean a revendicat responsabilitatea Kievului pentru un atac asupra podului care leagă peninsula anexată de Rusia. Este o rută vitală pentru aprovizionare pentru efortul de război al Moscovei în Ucraina şi un proiect personal al preşedintelui Vladimir Putin.

Traversarea de aproape 12 mile, cunoscută ca Podul Kerci, este cea mai lungă din Europa. Atacul de luni a fost al doilea de când Rusia a lansat invadarea Ucrainei, după ce un camion cu combustibil a explodat în timp ce traversa podul, în octombrie, informează news.ro.

Autor

  • Adrian Pavel

    Adrian Pavel, redactor PS News. Cu o experienţă de peste 10 ani în presă, Adrian Pavel se descrie ca fiind un împătimit al noutăţilor, practic dependent de ştiri. Încearcă de fiecare dată să fie la curent cu tot ceea ce se întâmplă în ţară şi în străinătate şi să ofere cele mai calde informaţii cititorilor. Este adeptul zicalei „Nimeni nu e sărac cu duhul, e doar mai puţin informat”.

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: