„Podul rușinii“ din Prahova a fost închis, într-un final, de autorități. Era un real pericol pentru șoferi

Sursa foto: Observatorul Prahovean

Autoritățile din Prahova au luat decizia de a închide circulația pe un pod care prezenta un real pericol pentur șoferii care îl tranzitau. Podul trece peste râul Prahova și face legătura între două comune.

Podul, care arată ca după bombardament, trece peste râul Prahova și leagă satele Malamuc (comuna Gherghița) și satul Tufani (comuna Drăgănești) din Prahova, de pe DJ 147.

Acest pod reprezintă un pericol atât pentru circulația autovehiculelor, cât și a pietonilor și nimeni nu ia măsuri. Zilnic, pe aici trec microbuze cu elevi și navetiști. Așteptăm să se producă o tragedie ca să fie reparat?” a fost unul dintre mesajele primite la redacție de către observatorulph.ro

Consiliul Județean Prahova a realizat pericolul reprezentat de acest pod și a anunțat că va fi închis.

„Podul a fost închis circulației cu avizul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, în vederea evitării producerii unor evenimente rutiere. Podul va fi reparat, în următoarea perioadă, urmând a fi redat circulației rutiere”, a anunțat instituția.

Podul figurează pe lista proiectelor de investiții finanțate cu fonduri europene, prioritate I, în cadrul Programul Operațional Regional 2021- 2027. Autoritățile estimează că lucrările de investiții, cu finanțare europeană, vor demara în lunile martie – aprilie 2024, în funcție de derularea licitațiilor.

În urma unui accident rutier, balustrada podului Mihai Bravu din Ploiești a intrat în reparații în regim de urgență. Lucrarea a costat 25.000 de euro, dar Gospodăria Urbană Ploiești a refuzat plata pe motiv că reparațiile nu corespund normelor în vigoare.

Solicitați să intervină după un accident rutier, angajații companiei Servicii Gospodărire Urbană (SGU) au reparat cum au știut mai bine.

Reprezentanții Regiei Autonome de Servicii Publice (RASP) Ploiești au refuzat, însă, nota de plată, pe motiv că „lucrarea nu corespunde”.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL