Skip to content
Brașov Societate Știri locale

POIANA BRAȘOV. În premieră, pârtie pregătită pentru schi, prin injectare cu apă

mytex.ro

Pentru prima dată în România o pârtie este pregătită prin injectarea cu apă. Este vorba de partea inferioară a pârtiei Subteleferic, pe care se va desfășura FIS CUP Open, în perioada 3-7 martie (concursul va fi în 5 și 6 martie).

Din această dimineață a început injectarea cu apă, preluată din sistemul de producere a zăpezii artificiale, a pârtiei în zona de start și va continua toată ziua și o parte din noapte, astfel încât toată pârtia de concurs să fie pregătită pentru competiție. În cursul zilei de mâine aceasta va fi amenajată și va rămâne închisă până la finalizarea concursului”, a precizat Sorin Toarcea, purtătorul de cuvânt al Primăriei Brașov.

Potrivit sursei citate, această amenajare, prin injectare cu apă, este posibilă datorită faptului că vara trecută, la sistemul de înzăpezire artificială din zona pârtiei omologate pentru competiții FIS (Federația Internațională de Schi), au fost instalate niște echipamente care permit cuplarea sistemului de injectare la sistemul de producere a zăpezii artificiale.

Având în vedere temperaturile scăzute din această perioadă, această operațiune de amenajare a pârtiilor va asigura condiții deosebite pentru competiția de săptămâna viitoare (n.a. va permite atingerea unor viteze foarte mari de coborâre)”, a adăugat Toarcea, conform mytex.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *