Skip to content
Siguranța cetățeanului

Poliţia a controlat comercianţi de echipamente de protecţie şi dezinfectanţi. S-au confiscat bani și s-au dat amenzi

facebook/politiarutiera.ro facebook/politiarutiera.ro

Poliţiştii au desfăşurat controale economico-financiare la trei societăţi comerciale, pentru a urmări modul în care este respectată şi aplicată legislaţia din domeniul echipamentelor de protecţie, produselor medicale şi dezinfectanţilor, informează Agerpres.

„La punctul de lucru al unei firme s-a constatat faptul că reprezentantul societăţii a comercializat peste 1.000 sticle spirt, circa 1.300 litri de clor, alte cantităţi de dezinfectant şi serveţele, în valoare totală aproximativ 40.000 de lei, fără a se întocmi facturi sau alte documente de vânzare. Urmare activităţii ilicite constatate, s-a dispus ridicarea în vederea confiscării sumei rezultată din vânzarea mărfurilor, societatea fiind sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 lei”, informează un comunicat al Direcţiei Generale a Poliţiei Municipiului Bucureşti (DGPMB) transmis vineri Agerpres.

" "
" "

La punctul de lucru al unei alte societăţi s-a constatat lipsa în gestiune a circa 350 de măşti de protecţie, geluri pentru igienizarea mâinilor şi şerveţele antibacteriene, fapt pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 10.000 lei, în temeiul Legii nr. 12/1990.

La un alt punct de lucru s-a constatat faptul că reprezentantul societăţii a efectuat activităţi comerciale fără respectarea, în totalitate, a dispoziţiilor legale, fapt pentru care societatea a fost sancţionată contravenţional cu suma de 5.000 de lei.

Aceste controale continuă şi se circumscriu activităţilor pentru asigurarea unui climat de linişte publică şi protecţia cetăţeanului faţă de practicile comerciale ilicite, arată sursa citată.

" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *