Skip to content
Societate

Poliţia a deschis dosar penal pentru ucidere din culpă, după moartea pilotului de curse Adrian Răspopa

Polițiștii au anunțat că a fost deschis un dosar penal, de ucidere din culpă, după ce pilotul de raliuri Adrian Răspopa și-a pierdut viața, sâmbătă, într-un accident produs la Raliul Iașiului.

Având în vedere decesul pilotului la Raliul Iaşiului, ce a avut loc la data de 4 septembrie, poliţiştii au întocmit dosar penal de ucidere din culpă, fiind dispusă necropsia în vederea stabilirii cauzei decesului şi luării măsurilor legale care se impun„, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Iaşi.

După două ore de resuscitări, pilotul Adrian Răspopa a decedat iar Raliul Iașului 2021 a fost anulat.

Pe locul 2 la general după PS1 la Raliul Iaşului, echipajul Adrian Răspopa/Cosmin Diacu (Skoda Fabia R5) a avut o ieşire violentă în decor pe PS2 Hadâmbu. Echipajele SMURD au intervenit rapid pentru a-i prelua pe cei doi. Proba specială e întreruptă. Adrian Răspopa a avut nevoie de intervenţia medicilor, a fost stabilizat şi e transportat de urgenţă la spital. Cosmin Diacu este în afara oricărui pericol, dar are nevoie de investigaţii suplimentare. Un elicopter îi preia pe cei doi membri ai echipajului pentru a-i transporta la Spitalul Judeţean de Urgenţă Iaşi. Proba specială cu numărul 2 se neutralizează„, au anunţat organizatorii pe pagina de Facebook a evenimentului.

Doctorul Diana Cimpoeșu, coordonatorul SMURD Iași, anunțase că bărbatul se află într-o stare critică, după ce a fost preluat de echipajul SMURD:

Pacientul este în sala de operație. El a fost preluat de echipajul SMURD Iași, apoi de elicopter. A făcut un stop la momentul preluării din mașină la locul accidentului. A fost resuscitat, apoi transportat cu elicopterul.

A repetat stopul la momentul în care a ajuns în Iași. În unitatea primire urgență a fost resuscitat și a intrat în sala de operație cu echipa de ATI și de chirurgie, având leziuni la nivelul bazinului. Este în comă post-resuscitare.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *