Poliţia australiană: Atacatorul de la Sydney a avut ca ţintă femeile

Sursa foto: Unsplash

Bărbatul care a înjunghiat mortal şase persoane la Sydney, într-un centru comercial, a avut ca ţintă femeile, a anunţat poliţia, potrivit BBC.

Joel Cauchi, în vârstă de 40 de ani, a provocat panică în complexul aglomerat Westfield Bondi Junction, sâmbătă, când a început să înjunghie oamenii cu un cuţit. Cinci dintre cele şase persoane care au murit erau femei. Alte câteva persoane, inclusiv un bebeluş, au fost rănite. Şeful poliţiei din New South Wales a declarat pentru postul australian ABC News că este „evident” că atacatorul s-a concentrat asupra femeilor. Bărbatul ucis a fost agentul de securitate Faraz Tahir, în vârstă de 30 de ani, care a încercat să intervină în timpul atacului. El era un refugiat care se afla în Australia „doar de puţin timp”, a declarat luni premierul Anthony Albanese la radio Triple M.

„Imaginile vorbesc de la sine, nu-i aşa?”, a spus comisarul Karen Webb. „Este evident pentru mine, este evident pentru detectivi… că infractorul s-a concentrat asupra femeilor şi i-a evitat pe bărbaţi. Nu ştim ce era în mintea agresorului şi de aceea este important acum ca detectivii să petreacă atât de mult timp intervievându-i pe cei care îl cunosc.”

Сiteste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: