Skip to content
Societate

Poliţia de frontieră: 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India au încercat să iasă ilegal din România ascunși într-o maşină de marfă

politiadefrontiera.ro

Poliţiştii de frontieră de la Nădlac I – judeţul Arad au depistat, ascunşi în remorca unui automarfar, 48 de cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, printre care şase copii şi trei femei, pe care şoferul autovehiculului a încercat să îi scoată ilegal din România.

În data de 26.11.2019, în jurul orei 20.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac I, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, conducând un ansamblu rutier format din cap tractor şi semiremorca, ambele înmatriculate în România. Şoferul  transporta piese auto pentru o societate din Austria. În baza analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport, în urma căruia, în semiremorcă, au fost descoperite ascunse 48 de persoane”, anunţă Poliţia de Frontieră.

În cadrul primelor verificări, poliţiştii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak, Iran, Siria, Afganistan şi India, şase minori, trei femei şi 39 de bărbaţi, solicitanţi de azil în ţara noastră, scrie news.ro.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de migranţi pentru şoferul automarfarului şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat faţă de cei 48 de cetăţeni străini.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *