Skip to content
Politică

Poliția de Frontieră investigată de CC. Care este cauza

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie in cadrul Politiei de Frontieră.

Astfel, este investigată  o posibilă încălcare a regulilor naţionale şi comunitare de concurenţă pe piața serviciilor de mentenanță pentru patru nave ale Poliției Române de Frontieră.

CC investighează companiile Japan Radio Co., Ltd. (Japonia), distribuitorul său exclusiv în România S.C. Navtron S.R.L., distribuitorii autorizaţi Polar DenizcilikVe Deniz Malzemeleri AS-Turcia, Alphatron Marine B.V – Olanda, Alhoutyam L.T.D. – Israel, Space Electronics -Grecia şi Nova Electronics -Grecia), precum şi de către Terma A/S (Danemarca.

Potrivit comunicatului remis de Curtea Constituțională, investigaţia, declanşată în urma unei plângeri, are ca obiect posibile înţelegeri anticoncurenţiale care s-au manifestat pe parcursul derulării procedurii de achiziţie publică, organizată de Inspectoratul General al Poliţiei de Frontieră, în vederea achiziţionării de servicii de mentenanţă preventivă, servicii de mentenanţă corectivă, precum şi de piese de schimb pentru sistemele de navigaţie, comunicaţii şi supraveghere din dotarea navei maritime de supraveghere, respectiv din dotarea a trei nave maritime de intervenţie.

Posibilele fapte anticoncurenţiale se referă la achiziţia a două echipamente esenţiale pentru desfăşurarea activităţii de supraveghere şi control a trecerii frontierei de stat de către Poliţia Română de Frontieră: Voyage Data Recorder (VDR) model JCY 1850 şi Radar supraveghere Terma, Model Scanter 2001 (produs de Terma).

Totodata, în cadrul investigaţiei, CC a efectuat o inspecţie inopinată la sediul S.C. Navtron S.R.L. din România. Documentele ridicate în cadrul acestor inspecţii se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei. Inspecţia inopinată reprezintă o etapă preliminară în cadrul procedurilor de investigare a unui posibil comportament anticoncurenţial.

Efectuarea acestei inspecţii nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte vinovăţia companiilor investigate şi nici în ceea ce priveşte rezultatul final al investigaţiei declanşate, conform unor surse citate de Realitatea.net

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *