Skip to content
Politică

Poliția de Frontieră pune cifrele pe masă: cum a evoluat migrația ilegală EXCLUSIV

The Gospel Coalition

Poliția de Frontieră pune cifrele pe masă cu privire la un subiect sensibil pentru Uniunea Europeană, prezentând evoluția migrației ilegale.

Datele prezentate de IGPF la solicitarea PSnews.ro arată că în primele cinci luni ale anului 2018 au încercat să intre ilegal pe teritoriul țării noastre 537 de cetățeni străini, spre deosebire de anul 2017, când au fost depistate 1.430 de persoane. Astfel, migrația ilegală a scăzut cu 62%. 

Cele mai multe persoane care au încercat să pătrundă în România sunt din Irak, Iran, Siria, Pakistan, Afganistan, Turcia. Aceștia au folosit diferite modalități, precum: tentativă de trecere ilegală pe la frontiera „verde”, ascunderea în mijloace de transport, dar și utilizarea de documente si vize false/falsificate, substituire de persoană evitarea controlului de frontieră.

Reprezentanții Poliției de Frontieră mai menționează că, în majoritatea cazurilor, forțele de ordine pun în aplicare protocoalele încheiate cu țările vecine, persoanele descoperite fiind predate autorităților de frontieră din acele state, iar dacă migranții cer protecția statului român, ei intră în procedura de azil şi sunt preluaţi de către Inspectoratul General pentru Imigrări care îi transportă în centrele speciale de primire și cazare.

Cât despre numărul de refugiaţi din România, IGPF nu a putut să ofere un punct de vedere, întrucât intră în atribuțiile Inspectoratului General pentru Imigrări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *