Skip to content
Europa

Poliţia germană a recuperat majoritatea bijuteriilor furate din Dresda în 2019, într-un jaf de 120 de milioane de dolari

dw.com

Cele mai multe bijuterii furate dintr-o colecţie istorică de artă din Dresda în 2019, într-un jaf de 120 de milioane de dolari, au fost recuperate, potrivit poliţiei şi procurorilor germani, transmite Reuters

Cele 31 de piese, inclusiv o stea a Ordinului Polonez Vulturul Alb şi o rochie decorată cu diamante, au fost recuperate de anchetatorii din Berlin, au declarat autorităţile.

Întoarcerea lor a urmat negocierilor dintre procurori şi avocaţi ai apărării germanilor care sunt judecaţi pentru spargerea din noiembrie 2019, de la Muzeul Gruenes Gewoelbe (Seiful Verde).

În total, piesele furate dintr-una dintre cele mai mari colecţii de artă din Europa conţineau peste 4.300 de diamante, cu o valoare estimată la peste 113 milioane de euro (120 de milioane de dolari).

Procurorii cred că hoţii au tăiat în avans o parte a grătarului ferestrei şi l-au ataşat la loc pentru a intra în clădire cât mai repede posibil în timpul furtului.

Piesele returnate vor fi examinate de specialişti ”pentru a le confirma autenticitatea şi integritatea”, au spus autorităţile.

Bijuteriile care încă lipsesc includ un epolet pe care este montată o piatră preţioasă cunoscută sub numele de Diamantul Alb de Dresda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *