Poliţia Română: 12 urmăriţi internaţional, aduşi în ţară din străinătate, în perioada 10-12 iunie

Sursa foto: unsplash
Sursa foto: Unsplash

Poliţia Română anunţă, sâmbătă, că, în perioada 10-13 iunie, au fost aduşi în ţară 12 urmăriţi internaţional, din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia şi Regatul Ţărilor de Jos.

”În perioada 10 – 13 iunie 2024, Poliţia Română a adus în ţară 12 persoane, cu vârste cuprinse între 25 şi 44 de ani, ce aveau emise pe numele lor mandate de executare a unor pedepse privative de libertate sau sentinţe penale”, a transmis, sâmbătă, Poliţia Română.

Sursa citată a precizat că persoanele în cauză au fost aduse din Marea Britanie, Germania, Spania, Italia şi Regatul Ţărilor de Jos, mandatele, respectiv sentinţele penale fiind emise pentru trafic de droguri, furt, furt calificat, infracţiuni rutiere, tentativă la furt, violare de domiciliu, tâlhărie, lovirea sau alte violenţe

”Cooperarea a fost realizată prin intermediul Centrului de Cooperare Poliţienească, din cadrul I.G.P.R., iar cei în cauză au fost încarceraţi, în vederea executării mandatelor sau sentinţelor, după caz”, a mai transmis sursa citată.

De exemplu, în 11 iunie, un bărbat, de 26 de ani, din Alba urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la furt, a fost escortat din Italia, pe numele acestuia fiind emis, de către Judecătoria Blaj, o sentinţă penală de internare într-un centru de detenţie, la 1 an.

La aceeaşi dată, a fost adus un bărbat, de 33 de ani, din Cluj, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Acesta a fost adus din Spania, având emis de către Judecătoria Cluj, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 5 ani şi 6 luni.

În 13 iunie, a fost adus un bărbat, de 44 de ani, din Braşov, urmărit internaţional pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie. Acesta a fost adus din Marea Britanie, având emis de către Judecătoria Braşov, pe numele lui, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 4 ani şi 6 luni.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: