UPDATE Cherecheș va fi extrădat în România. El se adaugă celor peste 130 de fugari aduși doar anul acesta în țară

Sursa foto: Facebook

UPDATE 

Judecătorii Tribunalului Regional din Munchen au decis, miercuri, că fostul primar din Baia Mare, Cătălin Cherecheș, va fi extrădat în România pentru executarea pedepsei. Fostul edil a fost condamnat, anul trecut, la 5 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită.

Numai în acest an au fost aduşi în ţară 131 de fugari, adică o medie de două persoane în fiecare zi, potrivit unei declarații făcute recent de ministra Justiției, Alina Gorghiu.

Tot Alina Gorghiu a anunțat iniţierea unui proiect de lege prin care fugarilor aduşi înapoi în România li se va cere decontarea cheltuielilor pentru repatriere. Asta în condiţiile în care statul român cheltuie 10 milioane de lei pe an pentru aducerea lor în ţară.

Știrea inițială

Poliţia Română anunţă că fostul primar din Baia Mare Cătălin Cherecheş va fi adus în ţară pentru executarea pedepsei cu închisoarea, la o dată care va fi stabilită de comun acord cu partenerii germani.

”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale dintre Poliţia Română şi structurile de poliţie din Germania, precum şi a deciziei justiţiei germane, o escortă a Poliţiei Române îl va aduce în ţară pe bărbatul din Baia Mare, în vederea executării mandatului, la o dată ce va fi stabilită de comun acord, cu partenerii germani”, a transmis, miercuri, Poliţia Română.

În 28 noiembrie 2023, în urma cooperării poliţieneşti internaţionale şi a schimbului de date şi informaţii dintre Poliţia Română şi autorităţile din Germania, Ungaria, Austria şi Italia, bărbatul de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internaţional, a fost localizat, depistat şi reţinut, de către poliţiştii bavarezi şi BKA, în Augsburg.

El a fost depistat de partenerii externi, pe baza informaţiilor oferite de Poliţia Română.

Instanţa a emis pe numele bărbatului un mandat de executare a pedepsei închisorii de 5 ani, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

Fostul primar al municipiului Baia Mare Cătălin Cherecheş, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare şi dat în urmărire internaţională după ce a fugit din ţară, a fost depistat de poliţişti în Augsburg, Germania. Cherecheş a ieşit din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, înainte de pronunţarea sentinţei, sub identitatea unei rude.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL