Poliția Română cumpără 400 de aparate de depistare a stupefiantelor

Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, a declarat că Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR) are în derulare o procedură de achiziţie pentru 400 de aparate de depistare a prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, cu termen de depunere a ofertelor stabilit pentru data de 31 august.

În urma tragicului accident de la 2 Mai, produs pe fondul conducerii unui vehicul sub influența unor substanţe stupefiante, poliția anunță că are în derulare achiziţia a 400 de aparate de depistare a drogurilor.

„În anul 2017 au fost iniţiate de către IGPR primele achiziţii de mijloace tehnice pentru depistarea substanţelor psihoactive, mă refer la aparatele drug test, fiind dotat Biroul Brigăzii Autostrăzi cu şase astfel de aparate pentru exploatare în munca de poliţie şi valorificarea rezultatelor în ceea ce priveşte eficienţa de depistare a persoanelor de interes. Începând cu anul 2019 au fost asigurate fonduri financiare pentru achiziţionarea la nivelul unităţilor de poliţie a 122 de aparate drug test. Dacă este să ne referim la activitatea din prezent, IGPR are în derulare o procedură de achiziţie pentru 400 de aparate de depistare a prezenţei în salivă a substanţelor stupefiante, cu termen de depunere ofertelor stabilit pentru data de 31 august 2023, fondurile financiare ale acestor achiziţii fiind asigurate pentru 244 de sisteme din proiecte cu finanţare externă, urmând ca pentru diferenţa de 156 să fie identificate sau alocate sume necesare pentru a achiziţiona aceste aparate în valabilitatea acordului cadru”, a spus Drăgan.

Potrivit acestuia, la data de 22 august, la Poliţia Rutieră erau ocupate 4.705 posturi, dintre care 714 de ofiţeri de poliţie şi 3.991 de agenţi de poliţie, rezultând un deficit total de 11,7%, ceea ce înseamnă 17% deficit pentru ofiţeri şi 10% pentru agenţi.

„De asemenea, în cadrul Poliţiei Române, aproximativ 17.000 de poliţişti au fost desemnaţi să deţină calitatea de poliţist rutier, aceştia desfăşurând şi activităţi ale căror rezultate să contribuie la realizarea siguranţei rutiere”, a mai spus purtătorul de cuvânt al IGPR.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: