Skip to content
Politică

Poliția, tur de forță: zeci de dosare penale în urma unor acțiuni privind siguranța aeriană, navală și feroviară

radiocluj.ro

Poliţiştii au întocmit, în urma acţiunilor derulate, în ultima săptămână, pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, 79 de dosare penale, 53 de persoane fiind prinse în flagrant. De asemenea, au fost confiscate bunuri în valoare de peste 120.000 de lei şi 10.000 de euro, anunţă Poliţia Română.

În perioada 5 – 12 octombrie, sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi a Poliţiei Române, poliţiştii de la transporturi au acţionat pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale şi pentru siguranţa transporturilor aeriene, navale şi feroviare, se arată într-un comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Poliţia Română, informează news.ro.

Astfel, poliţiştii au făcut controale în 402 staţii de cale ferată şi au patrulat în 400 de trenuri de călători. De asemenea, au făcut 20 de percheziţii şi au desfăşurat 9 acţiuni pentru combaterea pescuitului şi comerţului ilegal, a contrabandei, precum şi a migraţiei ilegale.

Pe parcursul acţiunilor, au fost prinse opt persoane date în urmărire naţională sau internaţională, fiind găsiţi cinci minori lipsiţi de supraveghere şi cinci persoane care aveau nevoie de internare în centre de specialitate.

Conform sursei citate, în total, au fost întocmite 79 de dosare penale, în principal pentru contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri şi uzuri de fals, pescuit ilegal şi pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

De asemenea, 53 de persoane au fost prinse în flagrant delict, iar 15 persoane au fost reţinute pentru 24 de ore. Faţă de 11 s-a dispus măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar faţă de două s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.

Pentru neregulile depistate, poliţiştii au aplicat 30 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 29.000 de lei şi au ridicat, în vederea confiscării, bunuri în valoare de 123.080 de lei şi de 10.550 de euro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *