Skip to content
Societate

Poliţia turcă dispersează cu gaze lacrimogene un marş Gay Pride interzis la Istanbul şi arestează 20 de persoane

news.ro

Poliţia din Istanbul a lansat gaze lacrimogene pentru a dispersa participanţi la un marş Gay Pride, în centrul oraşului, sâmbătă, şi a arestat persoane care încercau să participe la acest eveniment interzis de către autorităţile locale, relatează Reuters, conform News.ro.

Reuters TV a filmat poliţişti în ţinută antirevoltă împingând şi târând oameni, dintre care unii agitau steaguri-curcubeu, în timp ce se adunau la un marş pe o stradă laterală faţă de bulevardul Istiklal.

Aproximativ 20 de persoane, inclusiv un fotojurnalist au fost arestate, potrivit presei turce.

Autorităţile turce au interzis în ultimii ani marşuri Gay Pride. Mii de persoane participau în urmă cu câţiva ani la Gay Pride în Istambul.

Sursa Foto: News.ro

Procesul aderării Turciei la Uniunea Europeană (UE) este blocat de mai mulţi ani, din cauza unor tensiuni cuprivire la drepturile omului.

Sursa Foto: News.ro

Liderii UE s-a angajat joi, la un summit la Bruxelles, să continue să lupte împotriva discriminării lesbenelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT), într-o declaraţie comună, după ce Parlamentul ungar a adoptat o lege care interzice distribuirea în şcoli a unor materiale acuzate de promovarea homosexualităţii şi schimbării sexului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *