Skip to content
Societate

Poliția va avea o nouă structură pentru infracțiunile care afectează protecţia mediului

Facebook

Lucian Bode, propus să rămână la Ministerul Afacerilor Interne, a precizat la audierile din comisii că va fi operaționalizată o structură specializată a Poliției pentru a preveni și a combate întreaga infracționalitate la regimul de protecție a mediului.

Am spus că vom operaționaliza o structură a Poliției specializată pentru prevenirea și combaterea întregii infracționalități la regimul protecției mediului și ați văzut în aceste zile acțiunile pe care le desfășurăm la Suceava sau la Maramureș”, a declarat Lucian Bode, miercuri, în cadrul audierilor.

Liberalul a vorbit și despre alte obiective specifice ale MAI, unul dintre acestea fiind prevenirea și combaterea criminalității economico-financiare. „Așa cum ați văzut astăzi, se desfășoară astfel de activitate. În primele nouă luni ale anului 2021, infracționalitățile economico-financiare au înregistrat o creștere de peste 9%”, a adăugat Lucian Bode.

În ceea ce privește prevenirea și combaterea criminalității organizate, el a spus: „Pentru că am văzut foarte multe discuții că Poliția are într-adevăr foarte multe acțiuni, dar care este finalitatea. Vă dau câteva date – destructurarea a 105 grupuri organizate, peste 16% mai mult decât anul trecut, și 822 de persoane trimise în judecată. S-au desfășurat, cum spuneam, peste 1.000 de acțiuni de amploare, fiind realizate peste 9.000 de percheziții domiciliare”.

Ultimul obiectiv specific la care vreau să fac referire – și cu asta închei – este cel legat de ceea ce și-a asumat România prin programul național de reformă, prin programul național de recuperare și reziliență, PNRR, la capitolul Afaceri Interne, creșterea siguranței rutiere prin consolidarea mecanismelor de prevenire și combatere a încălcării legislației rutiere.

Atingerea acestui obiectiv, din perspectiva competențelor Ministerului Afacerilor Interne, intensificarea activităților de educație rutieră și completarea legislației rutiere cu instrumente care să sancționeze comportamentul agresiv și iresponsabil este un obiectiv al Ministerului Afacerilor Interne.

Vreau să spun că în primele 10 luni ale anului 2021 numărul accidentelor grave a scăzut cu 27%, numărul persoanelor rănite grav a scăzut cu 37%, dar numărul persoane decedate, din păcate, în accidente de circulație a crescut cu 9,5% – sigur, în raport cu 2020”, a adăugat Lucian Bode.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *