Skip to content
Justitie

Poliția va emite mandat de urmărire națională: Ioan Niculae nu a fost găsit acasă după condamnare

Polițiștii nu l-au găsit acasă pe Ioan Niculae, condamnat definitiv la 5 ani de închisoare într-un dosar cu un prejudiciu de 11 milioane de lei. Poliția urmează să emită un mandat de urmărire națională pe numele omului de afaceri.

Ioan Niculae nu a fost găsit la domiciliul său din Zimnicea de polițiștii veniți să pună în aplicare mandatul de executare a pedepsei de 5 ani de închisoare, potrivit unor surse din poliție.

Poliția urmează să-l dea în urmărire națională pe Niculae și, dacă nu este găsit, va fi emis un mandat de urmărire internațională.

Omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat definitiv joi la cinci ani de închisoare de Curtea de Apel București.

Niculae a fost acuzat de cumpărare de influenţă, instigare la evaziune fiscală şi instigare la spălare de bani. Potrivit acuzațiilor din dosar, firma InterAgro, controlată de omul de afaceri, ar fi încheiat contracte fictive cu o altă societate, pentru a reduce masiv contribuțiile datorate bugetului de stat. Prejudiciul este calculat în acest caz la peste 11 milioane de lei.

Amintim că omul de afaceri Ioan Niculae a fost condamnat azi la 5 ani de închisoare în dosarul Interagro, potrivit minutei instanței. Decizia este definitivă și nu mai poate fi atacată. Procurorul Direcției Naționale Anticorupție ceruse pe 27 ianuarie o pedeapsă orientată spre maximul prevăzut de lege pentru acuzațiile de instigare la evaziune fiscală și la spălarea banilor lui imputate Ioan Niculae.

Ioan Niculae a mai făcut închisoare într-un alt dosar de corupție. El este patronul clubului de fotbal Astra Giurgiu. Omul de afaceri a absentat de la ultimul termen din proces, fiind internat într-o clinică din Milano (Italia), unde s-ar reface după infectarea cu COVID- 19, astfel cum a precizat avocatul său în sala de judecată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *