Skip to content
Societate

Poliţia, verificări în trafic pentru respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii coronavirusului

facebook

Poliţia rutieră a desfăşurat, în perioada 6 – 19 iulie, o acţiune la nivel naţional, ce a vizat verificarea legalităţii transportului public de persoane şi respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii noului coronavirus, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Acţiunea s-a desfăşurat în toate judeţele din ţară, sub coordonarea Direcţiei Rutiere din IGPR, fiind urmărită şi respectarea normelor legale care reglementează activitatea de transport, perioadele de conducere, pauzele şi perioadele de odihnă ale conducătorilor de autovehicule, precum şi a normelor privind circulaţia pe drumurile publice.

În urma neregulilor constate, au fost aplicate 5.249 de sancţiuni pentru depăşirea vitezei legale.

De asemenea, au fost aplicate 171 de sancţiuni contravenţionale pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, 271 pentru folosirea telefonului mobil fără dispozitiv tip „mâini libere” şi 377 pentru defecţiuni la sistemul de iluminare-semnalizare.

Pentru alte abateri de la normele rutiere, poliţiştii au aplicat 9.646 de sancţiuni contravenţionale.

Ca măsuri complementare, au fost reţinute 1.075 de permise de conducere, 640 de certificate de înmatriculare, au fost aplicate 24 de măsuri de suspendare a dreptului de utilizare a autovehiculului, iar în cazul a 102 autovehicule a fost dispusă imobilizarea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *