Skip to content
Politică

Politica anului 2020, influențată decisiv de pandemie. Mircea Kivu: S-a instaurat o stare de depresie care s-a resimțit la vot

Epoch Times Romania
" "

Contactat de PS News, sociologul Mircea Kivu susține că politicienii români ar fi trebuit să știe să gestioneze diferit criza pandemiei de coronavirus, care „a avut un impact puternic asupra electoratului”.

„A fost un an foarte încărcat electoral, cu ceva surprize, și aici mă refer la intrarea în Parlament a unui partid nou, AUR, și ieșirea altora. Practic, e o schimbare importantă pe scena politică. În general, anul a fost marcat de pandemie. Tot ce s-a întâmplat, a avut loc sub semnul pandemiei.

" "
" "

Pandemia a avut astfel un impact puternic asupra electoratului, nu asupra lumii politice. S-a instaurat o stare de depresie, aș spune, ceea ce a însemnat pe de-o parte participarea redusă la vot, și pe de altă parte un vot negativ la adresa politicienilor care erau în momentul acela pe scenă”, spune Kivu.

De asemenea, acesta susține că, pentru o Românie mai bună, politicienii români ar fi trebuit „să abordeze mai mult teme precum sărăcia, combaterea sărăciei, tema pandemiei trebuia comunicată mai inteligent, astfel încât să se evite toate teoriile conspiraționiste care au apărut în jur”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *