Skip to content
Puterea Știrilor Video

Politica SUA e „oportunistă și ambiguă” în relația cu China, susține economistul american Angelos Angelou: Acțiunile Statelor Unite sugerează un nou conflict

bizjournals.com

Omul de afaceri american Angelos Angelou, expert în dezvoltare economică și antreprenoriat, fondator și director executiv al AngelouEconomics și International Accelerator, a declarat la ”Puterea Știrilor” că relația SUA-China s-a deteriorat destul de mult în ultima perioadă, mai ales în urma incidentelor privind Taiwanul, și că statul comunist a depășit Statele Unite în anumite sectoare tehnologice.

„SUA recunosc China drept o putere militară și economică pe care trebuie s-o ia în considerare. Din nefericire, acest lucru s-a întâmplat destul de târziu, din punctul meu de vedere.

Noi, americanii, ne concentrăm mai mult pe noi înșine, ne uităm la ce facem noi și nu dăm mereu atenție la ce fac alții. China s-a dezvoltat foarte mult în ultimii 20 de ani și a reușit să depășească SUA în anumite sectoare tehnologice cheie, de exemplu transportul public.

Nicio țară din lume nu poate concura în acest moment cu China la ceea ce înseamnă adaptarea tehnologiei și cred că sunt cu 20 de ani în fața SUA. Aproape fiecare chinez e obișnuit să folosească tehnologia, de exemplu Wechat. Wechat nu e doar o rețea de socializare, e o modalitate de plată, o poartă de acces, e tot ceea ce ai nevoie.

Ce spun acum s-ar putea să fie o surpriză, dar în China nimeni nu poartă portofel, nu au cash la ei, tot ce au e un cont de Wechat, cu care poți face orice, poți plăti, poți face cumpărături, e un instrument pe care-l folosesc toți chinezii”, a spus omul de afaceri american.

Angelos Angelou este de părere că, în acest moment, relația SUA – China „nu e foarte bună”.

„Deteriorarea acestei relații a început cu administrația Trump și continuă și astăzi, când lucrurile stau și mai rău din cauza problemei Taiwan.

Politica SUA e oportunistă, din punctul meu de vedere, este ambiguă: recunoaștem oficial că Taiwan face parte din teritoriul Chinei, dar în același timp susținem militar Taiwanul. Dar aceste lucruri se schimbă, acum nu cred că mai e cineva în SUA care să considere că Taiwanul e parte din China. Toate acțiunile pe care SUA le-au întreprins în zonă sugerează că va fi un nou conflict, să sperăm că nu în curând”, a completat omul de afaceri.

AngelouEconomics este o companie de consultanță de top în dezvoltare economică din SUA, cu o listă impresionantă de clienți atât din sectorul privat, cât și din sectorul public. Compania a elaborat peste 600 de strategii de dezvoltare economică pentru clienții săi, însumând investiții de aproape 22 de miliarde de dolari în întreaga lume.

Angelos Angelou este, de asemenea, fondatorul și CEO-ul International Accelerator (IA) din Austin, Texas, care se focusează exclusiv pe antreprenorii născuți în străinătate care doresc să lanseze startup-uri de tehnologie (dar nu numai) pe piața din SUA. Companiile din portofoliul IA sunt evaluate astăzi la peste 550 de milioane de dolari.

Înainte de a începe AngelouEconomics, Angelos a petrecut aproape 12 ani la Camera de Comerț din Austin, Texas, SUA, în calitate de vicepreședinte pentru dezvoltare economică, timp în care a plasat peste 22 de miliarde de dolari în proiecte de investiții de capital (de la semiconductori la asistență medicală, energie și data center, inclusiv clienți de minerit Bitcoin din întreaga lume). Bilanțul său de realizări include atragerea a 26 de miliarde de dolari în investiții de capital și alte 19 miliarde de dolari în investiții ulterioare și crearea a peste 285.000 de locuri de muncă directe și indirecte. Lista companiilor recrutate include IBM, Apple, Samsung, Motorola, AMD, Cypress
Semiconductor, Applied Materials, Tokyo Electron și Sematech.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *