Politician prorus asasinat aproape de Moscova; operațiune SBU. Reprezentant în Lugansk ucis de dispozitiv neidentificat

Ilia Kiva
Sursa foto: twitter//@wartranslated

Un politician ucrainean prorus, Ilia Kiva, un fost deputat, în vârstă de 45 de ani, a fost găsit mort miercuri, în apropiere de Moscova, ”cu o rană la cap”, în districtul Odinţovo, anunţă autorităţile locale citate de agenţiile ruse de presă, ”o operaţiune specială a SBU” revendicată de Kiev.

”Lichidarea principalului trădător, colaborator şi propagandist Ilia Kiva a fost o operaţiune specială a SBU”, revendică o sursă din cadrul apărării ucrainene.

”El a fost ucis cu arme uşoare”, precizează această sursă.

Comitetul rus de anchetă a anunţat cu puţin mai înainte de această revendicare moartea unui reprezentant al ocupaţiei intalat de către Moscova, ucis în explozia unui ”dispozitiv neidentificat”, plasat într-o maşină, la Lugansk, un oraş ocupat în estul Ucrainei.

Oleg Popov, un fost deputat local, a murit, ”în urma detonării unui dispozitiv neidentificat, într-o maşină”, a anunţat Comitetul rus de anchetă, precizând că circumstanţele ,orţii acestuia sunt ”pe cale să fie stabilite”.

Comitetul precizează că Oleg Popov a fost als în două rânduri în ”parlamentul” separatist din Lugansk şi a difuzat imagini în care apare o maşină distrusă şi carbonizată, înconjurat de anchetatori care munceau.

Citeste mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: