Politicianul rus Aleksei Navalnîi a fost condamnat la încă 19 ani de închisoare

Sursă foto: zona.media
Sursă foto: zona.media

Politicianul rus de opoziţie Aleksei Navalnîi a fost condamnat vineri la încă 19 ani de închisoare, după ce a fost găsit vinovat pentru o serie de noi acuzaţii, informează TASS.

Într-un video de la audierea care a avut loc la colonia penală de la est de Moscova unde este închis în prezent Navalnîi, opozantul poartă o uniformă neagră de închisoare şi stă cu braţele încrucişate în timp ce asculta verdictul. Înregistrarea audio de la instanţă este atât de slabă, încât este practic imposibil să se înţeleagă ce spune judecătorul, notează Reuters.

Aleksei Navalnîi, cel mai cunoscut opozant al preşedintelui Vladimir Putin, ispăşeşte deja 11 ani şi jumătate de închisoare în colonia penală pentru acuzaţii, inclusiv de fraudă, despre care el spune că au fost inventate pentru a-l reduce la tăcere.

În ajunul verdictului de vineri, el a prezis că va primi o sentinţă „stalinistă” de încă 18-19 ani, în condiţiile în care procurorii ceruseră o pedeapsă de 20 de ani închisoare.

Noile acuzaţii aduse pentru care a fost condamnat se referă la presupuse activităţi extremiste ale politicianului în vârstă de 47 de ani.

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și:

Media PNL