Politico: Donald Trump va avea o mare problemă în ultima etapă a cursei pentru Casa Albă

Donald Trump
Sursă foto: X

Donald Trump a câștigat și alegerile primare republicane din New Hampshire, după ce le-a câștigat pe cele din Iowa, dar fostul președinte american va avea o mare problemă în noiembrie, dacă va deveni candidatul partidului republican în cursa pentru Casa Albă: o bună parte din electoratul republican și din alegătorii independenți par hotărâți să nu voteze sub nicio formă cu Trump, potrivit Politico.

Problema este evidențiată poate cel mai bine de rezultatul unui sondaj NBC News/Mediacom care arată că 43% dintre susținătorii lui Nikki Haley, principalul contracandidat al lui Trump din partidul republican care a mai rămas în cursă, l-ar vota mai degrabă pe Biden decât pe Trump.

„Nu pot vota cu Trump. Este un escroc. Este prea corupt”, a spus Scott Simeone (64 de ani), un alegător independent din Amherst care l-a susținut pe Trump în 2016 și 2020. „Am votat pentru el și nu am realizat cât este de corupt.”

Alegerile primare pot crea diviziuni în interiorul partidului care, pe moment, par imposibil de reparat.

În 2008, un grup de susținători ai lui Hillary au pornit mișcarea PUMA (Party Unity My Ass) ca o amenințare că nu îl vor susține niciodată pe Barack Obama. Fanii lui Bernie Sanders au promis că nu o vor mai susține vreodată pe Clinton opt ani mai târziu, iar, în 2016, însuși Trump s-a confruntat cu un grup de republicani care nu l-au susținut până în ultimul moment.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: