Un moment favorabil pentru Realitatea Virtuală
Realitatea virtuală ne permite să trăim experiențele pe care le dorim chiar dacă trebuie să fim izolați, în carantină sau singuri. Poate că acesta va fi modul în care ne vom adapta pentru a fi în siguranță la următoarea posibilă pandemie. Aș vrea să văd un program de Realitate Virtuală care să ofere ajutor în ce privește socializarea și sănătatea mintală persoanelor nevoite să se auto-izoleze. Imaginați-vă cum ar fi să vă puneți ochelarii și, dintr-o dată, să vă aflați într-o clasă, într-un loc cu mulți oameni sau chiar în toiul unei activități de psihologie pozitivă. O adevărată mană cerească pentru Realitatea Virtuală, potrivit Politico
Elizabeth Bradley este președintele Colegiului Vassar, fondator al Yale Global Health Leadership Institute, Universitatea Yale. În 2018, a fost numită membru al Academiei Naționale de Medicină.
Dezvoltarea sistemelor de telemedicină
Pandemia va schimba paradigma în care se desfășoară astăzi asistența medicală. De ani de zile, telemedicina a fost marginalizată, din motive de control al costurilor. Însă situația actuală în care sistemul tradițional medical este suprasolicitat ar putea duce la creșterea vertiginoasă a popularității consultațiilor la distanță. Mai mult, o consultație de acasă prin apel video înseamnă izolarea în continuare a bolnavilor, protejându-i în același timp: aceștia evită contactul cu alți bolnavi aflați în sala de așteptare, unii dintre ei în stare critică.
Ezechiel J. Emanuel este oncolog, președintele Departamentului de Etică Medicală și Politici de sănătate de la Universitatea din Pennsylvania.