Sprijin politic larg pentru îngrijirea familiei în întregul ei
Pandemia a scos la iveală existența unor lacune în sistemul de îngrijire, iar faptul că milioane de familii americane au fost nevoite să facă față acestei crize fără a avea o plasă de siguranță arată acest lucru. Cu unii membri ai familiei bolnavi, cu copiii acasă pe termen nedefinit, mulți dintre aceștia au avut de ales între familie, propria sănătate și spectrul ruinei financiare. Constatăm că serviciile de îngrijire a copiilor este extrem de limitată iar accesul la asistență pe termen lung – în cel mai bun caz fragmentat. Toate acestea în timp ce prea puțini lucrători sociali beneficiază de concedii de odihnă și medicale plătite.
Această criză ar trebui să ducă la un sprijin politic larg pentru inițiative de genul Universal Family Care, la crearea unui fond federal public unic la care să contribuim cu toții, de care să beneficiem cu toții, care să ne ajute să ne îngrijim de familiile noastre în timp ce lucrăm, de la îngrijirea copiilor, a persoanelor în vârstă, a celor cu handicap până la concediul de odihnă plătit. Pandemia a pus în lumină nevoile nesatisfăcute ale unei populații în vârstă din ce în ce mai numeroase și zecile de milioane de îngrijitori familiali și profesioniști pe care se bazează. Asistența socială este și a fost întotdeauna o responsabilitate comună. Cu toate acestea, politicile noastre nu au sprijinit niciodată pe deplin acest lucru. Acest moment, plin de provocări, ar trebui să ducă la o schimbare esențială în acest sens, scrie Politico.
Al-Jen Poo – director al National Domestic Workers Alliance; a publicat lucrarea The Age of Dignity: Preparing for the Elder Boom in a Changing America.
Statul – o implicare directă în dezvoltarea și fabricarea medicamentelor
Coronavirusul a pus la încercare sistemul nostru costisitor și ineficient de dezvoltare, cercetare și fabricare a medicamentelor și a vaccinurilor. COVID-19 este unul dintre exemplele pe care le-am trăit în ultimii 20 de ani. Cu toate acestea, toate stimulentele guvernamentale menite să încurajeze dezvoltarea sectorului privat a avut drept urmare o perioadă de 18 luni la capătul căreia sperăm să obținem un vacin la care să avem cu toții acces. Firmele farmaceutice private nu vor acorda prioritate unui vaccin sau altor măsuri de contracarare a unei viitoare crize de sănătate publică până când nu li se garantează profitabilitatea Sectorul public trebuie să-și asume o responsabilitate mult mai activă și mai directă pentru dezvoltarea și fabricarea medicamentelor. Pentru a răspunde nevoilor esențiale de sănătate, această abordare guvernamentală mai eficientă va înlocui experimentul nostru eșuat de 40 de ani, bazat pe principiile cererii și ofertei.
Steft Sterling – vicepreședinte al Institutului Roosevelt și coautor al lucrării In the Public Interest: Democratizing Medicines through Public Ownership. (O decizie de interes public: Democratizarea medicamentelor prin proprietate publică.)