Skip to content
Coronavirus

Politico: Pandemia va schimba lumea pentru totdeauna (VII)

ezekielemanuel.com

Congresul se va reuni, în sfârșit, online

Multe instituții își vor regândi modul de funcționare în urma acestei pandemii, iar Congresul Statelor Unite este primul care ar putea beneficia de acest lucru, scrie politico.eu. Avem nevoie de Congres pentru a depăși criza, însă întâlnirea membrilor Camerei reprezentanților nu este cea mai bună idee acum. Însă este un moment excelent pentru ca membrii Congresului să revină în districtele lor și să inițieze procesul de legiferare virtuală – permanent. În acest fel, parlamentarii vor fi mai aproape de alegătorii pe care îi reprezintă, mai sensibili la perspectivele și problemele locale. Este mai dificil să faci lobby în cadrul unui Congres virtual. Mai mult, reprezentanții au mai multe șanse să le fie mai loiali celor care i-au ales decât diverselor relații din interiorul partidului.

Pe termen lung, un Congres reunit virtual ar putea duce la rezolvarea uneia dintre problemele majore ale Camerei reprezentanților, respectiv extinderea ei. Aceasta nu a crescut semnificativ din 1920, ceea ce înseamnă că un reprezentant, în medie, vorbește în numele a 770,000 de alegători, și nu în numele a 30.000, așa cum au stabilit părinții fondatori. Dacă demonstrăm că un Congres își poate îndeplini sarcinile mai bine utilizând tehnologiile secolului XXI decât pe cele ale secolului al XVIII-lea, atunci poate că vom ajunge din nou la raportul de 1 reprezentant la 30.000 de alegători, stabilit de George Washington.

Eas Zuckerman este profesor asociat la MIT, director al Centrului pentru mass-media civică și autor al lucrării Digital Cosmopolitans: Why We Think the Internet Connects Us, Why It Doesn’t, and How to Rewire It.

Știința va recâștiga respectul publicului

Adevărul și știința și-au pierdut credibilitatea în urmă cu cel puțin o generație. Cu mult înainte de Donald Trump, în 2005, Stephen Colbert a inventat termenul „iluzia adevărului” pentru a descrie un discurs politic din ce în ce mai lipsit de substanță. Industria petrolului și gazelor duce de decenii un război împotriva adevărului și științei, urmând exemplul efortului depus de industria tutunului. Rezultatul: situația în care republicanii au susținut sus și tare că rapoartele despre coronavirus nu sunt științifice, ci pur și simplu politice. Și milioane de oameni i-au crezut. Din păcate, americanii au fost nevoiți să afle rapid despre teoria germenilor și creșterea exponențială. Și, spre deosebire de urmările consumului de tutun sau ale schimbărilor climatice, cei care nu au încredere în știință vor putea vedea imediat impactul acestui virus. Cred că cel puțin în următorii 35 ani vom asista la restabilirea respectului public față de expertiza în domeniul sănătății publice și al epidemiilor.

Sonja Trauss este fondator și director executiv al YIMBY Law (Yes In My Back Yard Law), o organizație non-profit care militează pentru legea privind construirea de către stat a locuințelor accesibile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *