Skip to content
Coronavirus

Politico: Pandemia va schimba lumea pentru totdeauna (XII). Vom lua masa mai rar în oraș, dar poate vom găti mai mult

Sursa foto: DAQ Sursa foto: DAQ

În ultimii ani, americanii au cheltuit mai mulți bani pe mesele luate în oraș sau la fast food decât pe cele pregătite acasă. Acum, în condițiile în care restaurantele s-au închis și măsurile de izolare sunt peste tot în vigoare, poate că mulți dintre noi vor învăța sau își vor reaminti cum să-și pregătească masa. Poate ne vom îndrăgosti de gătit, deși nu m-aș baza pe asta, sau poate că lanțurile de livrări la domiciliu vor trage lozul câștigător în această perioadă. E posibil ca restaurantele obișnuite să rămână închise permanent, din cauza lipsei de clienți. Oricum, probabil că numărul acestora va scădea în Europa și Statele Unite. Este clar că vom avea o viață socială mai săracă, cel puțin pentru o vreme.

Paul Freedman este profesor de istorie la Universitatea Yale și autorul volumului American Cuisine: And How It Got This Way.

Vom fi martorii unei renașteri a parcurilor

Oamenii consideră adesea că parcurile sunt doar un loc pentru terenuri de sport, de joacă, grătare. Dar toate aceste activități trebuie evitate acum. Asta nu înseamnă însă că parcurile sunt mai puțin valoroase. Parcurile urbane – în care majoritatea orașelor mari au investit sume semnificative în ultimul deceniu – sunt suficient de mari pentru a se adapta atât socializării, cât și distanțării sociale. Am putea depăși această perioadă punând în valoare aceste spații care pot fi fundal pentru evenimente și activități, dar și o ocazie de a fi împreună vizual. Când vom fi depășit această perioadă, poate că vom vedea mai multe investiții publice în locurile deschise, accesibile indiferent de vreme.

Alexandra Lange este arhitect, critic designer și autorul volumului The Design of Childhood: How the Material World Shapes Independent Kids, potrivit Politico

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *