Politico: Sfârșitul lui Marine Le Pen?

Sursa foto- x

Marine Le Pen, deși nu este la pământ, se confruntă cu o sarcină dificilă în alegerile prezidențiale din 2027, scrie POLITICO.

Seismele sunt rare în Franța. Cutremurele politice – mai frecvente.

La șapte ani după ce ascensiunea lui Emmanuel Macron a transformat peisajul politic al țării, alegerile parlamentare de la sfârșitul săptămânii trecute i-au modificat din nou caracteristicile.

Dincolo de titluri – „Înfrângerea extremei drepte”, „Redresarea stângii” – politica franceză începe să se realinieze pe un tipar mai familiar stânga vs. dreapta. Pe termen scurt, o nouă divizare a loialităților a lăsat Camera Deputaților fără o majoritate evidentă – sau chiar o minoritate dominantă – pentru prima dată în cei 60 de ani ai celei de-a cincea republici.

Se pare că francezii vor învăța cum să fie belgieni, germani sau elvețieni și să stăpânească arta bizară a formării de coaliții.

Cu toate acestea, se ridică o întrebare: înfrângerea extremei drepte a lui Marine Le Pen – pentru a treia oară în șapte ani – este o pierdere prea mare? Altfel spus, după ce au respins-o pe antieuropeana și pro-rusa Le Pen de trei ori (sau mai degrabă de patru ori, incluzând

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: