Poliţist, dealer de stupefiante de mare risc în afara serviciului. Începe numărătoarea traficanţilor de droguri

Sursa foto: Facebook / Joel Edwards

Vom avea un registru al traficanţilor de droguri, o bază de date cu toţi cei condamnaţi pentru vânzare de stupefiante. Ideea e bună în teorie, dar va fi imposibil de pus în practică. Dealerii ar trebui să se lase amprentaţi şi monitorizaţi de poliţie. Iar dacă refuză… nu păţesc nimic. Nu este singura scăpare care face din lege o formă fără fond.

De ce aţi făcut trafic de droguri?

Sunteţi poliţist!

Aşa vindeaţi droguri mai uşor?

Fenomenul pare complet scăpat de sub control. Acest bărbat este poliţist şi, în afara serviciului, vindea stupefiante de mare risc. Alţi 13 colegi de breaslă sunt şi ei cercetaţi pentru trafic de droguri. Numele lor ar putea apărea, în curând, într-o bază de date cu toţi traficanţii.

Aproape un milion de consumatori, dintre care cel mai tânăr are 10 ani

În teorie, iniţiativa sună bine. Practic, legea nu prevede sancţiuni pentru cei care refuză să se conformeze. Sau care dau informaţii false.

Dan Saltelechi, Europol: Constrângerea aceasta nu are aplicabilitate pentru că nu putem să contorsionam persoanele, sa le rupem degetele ca să le prelevăm amprente. 

O altă hibă ar fi faptul că din registru lipseşte o categorie importantă: minorii care consumă şi vând cele mai ieftine şi periculoase substanţe de pe piaţă.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: