Skip to content
Politică

Polițiști cu puteri sporite. Rareș Bogdan se așteaptă la ample proteste anti-PSD EXCLUSIV

reportervirtual.ro
" "

Jurnalistul Rareș Bogdan a acordat vineri o declarație pentru PSnews.ro, în care i-a făcut cu ou și cu oțet pe actualii guvernanți PSD-iști din cauza proiectului de lege prin care Ministerul Afacerilor Interne (MAI) vrea să le dea puteri sporite polițiștilor în raport cu populația.

CITIȚI ȘI: Lovitură pentru #REZIST. Carmen Dan dă milităria jos din pod: polițiștii, puteri sporite

" "
" "

Realizatorul de la Realitatea TV s-a arătat extrem de revoltat, susținând că astfel România va fi transformată într-un stat polițienesc.

„Am citit azi-noapte și nu mi-a venit să cred! (O să discut în seara asta cu Oreste, că avem emisiunea săptămânală.) Și mai ales nu mi-a venit să cred că nu a reacționat nimeni încă! Vă felicit că reacționați voi.

Este cel mai periculos proiect de lege care a existat în 27 de ani! Se dovedește foarte clar că PSD-ului a ajuns să-i fie frică de propriii cetățeni (de cetățenii inclusiv cei care i-au votat), iar ceea ce face Ministerul Afacerilor Interne (din păcate și doamna Carmen Dan, ca inițiatoare a acestui proiect) este de o gravitate absolută – ne aruncă în zona țărilor unde poliția devine instrument de forță, ciomag în mâna puterii. Ceea ce îmi demonstrează acest proiect este că ei pregătesc o ripostă extrem de dură împotriva celor care își vor permite să demonstreze. Nici poliția din Statele Unite nu are asemenea drepturi! Sau cea din Abu Dhabi (capitala Emiratelor Arabe Unite – n.r.) sau din țările unde familiile de șeici conduc în mod absolut respectivele popoare. Deci este ceva absolut inadmisibil! Aștept ca societatea civilă să reacționeze, pentru că nu ne putem întoarce la un stat polițienesc. Ăsta e statul polițienesc! a tunat Bogdan.

Ziaristul a ținut să îi ridiculizeze pe Liviu Dragnea și pe oamenii acestuia, care se plâng că sunt persecutați de așa-numitul „Stat Paralel”, dar copiază metodele acestuia.

„Domnul Dragnea și principalii vectori de putere din PSD în fiecare zi ne vorbesc de «Stat Paralel», de «Sistem»… În realitate, aceste personaje absolut sinistre care populează atât cel mai mare partid, cât și România nu doresc altceva decât ca procurorii să fie ai lor, pentru că ei gândesc în mentalitatea lui Adrian Năstase și a lui Traian Băsescu. În realitate, ei nu-l desconsideră pe Traian Băsescu, ci îl admiră! Ei admiră modalitatea de a face justiție a Rodicăi Stănoiu sau a lui Ioan Amarie (primul șef al PNA)”, a afirmat Rareș Bogdan.

În continuare, gazetarul a vorbit despre abuzurile pe care polițiștii și jandarmii le-ar putea face pe baza noii legi propuse de către Carmen Dan.

Aceste personaje (guvernanții PSD – n.r.) doresc să aibă o poliție, o jandarmerie, un minister de Interne la care noi nici să nu putem ridica ochii! Dacă vă uitați, acolo (în proiectul de lege – n.r.) apare cuvântul «sfidător». Deci, dacă eu mă uit într-un anumit fel la un domn polițist sau nu scot buletinul cu mâna dreaptă, ci îl scot cu mâna stângă, automat pot fi considerat sfidător și mi se pun cătușele. Nu se poate așa ceva! Acest proiect nu poate să rămână în această formă.

Am un mare respect pentru haina militară, respect polițiștii de bună-credință, respect arma Jandarmeriei (este cea mai veche armă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne – a fost fondată pe vremea lui Alexandru Ioan Cuza)… Deci am tot respectul pentru ei, dar să nu transformăm Poliția și Jandarmeria în state în stat! Pentru că asta fac cei de la PSD: acești oameni vor fi intangibili. Te poți uita la Papă, te poți uita la Patriarh, te poți uita la Sfinții Părinți, la un mare actor sau la o mare actriță, dar n-o să te mai poți uita în niciun caz la polițistul de pe stradă! Care poate fi și el sfidător, poate fi într-o zi proastă și să se comporte într-un fel…

Pentru că trebuie să ne-nțelegem: nu toți oamenii din Poliție sau din Jandarmerie respectă cetățeanul pe care trebuie să-l slujească; unii dintre ei fac pe nebunii, sunt aroganți, încearcă să forțeze proiecția puterii cu ajutorul uniformei pe care au ajuns s-o poarte… Și atunci noi nu putem să fim la discreția unor astfel de personaje – îmi pare foarte rău! Aceste lege ne pune pur și simplu la discreția bunului-plac al unui șef de Poliție, al unui om de pe stradă, al unui polițist de 22 de ani care ajunge să-și arate puterea pentru că poartă pe el însemne ale puterii date prin lege. Nu se poate!” a detaliat omul de televiziune.

Același Rareș Bogdan i-a pus la zid pe polițiștii care stau la masă cu interlopi.

„Sunt de acord: nu trebuie să avem cazuri de genul Boureanu. Boureanu trebuia sancționat imediat și e foarte corect. Deși și acolo trebuie o discuție, să vedem cum s-a ajuns la acel caz; dar oricum: gestul lui nu este scuzabil, orice s-ar fi întâmplat – chiar și dacă ar fi fost provocat. Doi: sunt de acord că nu pot fi polițiști sfidați de infractori, de interlopi. Dar nici ei n-ar trebui să stea la masă cu interlopi, la botezuri, nunți și cumetrii! Să fie lucrurile clare și corect puse în balanță!” a punctat Bogdan.

Întrebat dacă se așteaptă să izbucnească proteste din cauza controversatului proiect de lege al șefei MAI, Rareș Bogdan a arătat că eventualele manifestații vor izbucni ca urmare a unui concurs de motive: nu doar propunerea de act normativ, ci și nemulțumirile sindicatelor și ale populației care nu agreează felul în care ministrul Justiției, Tudorel Toader, își gestionează domeniul din portofoliu.

Protestele vor apărea oricum. Că e această lege, că nu e – protestele vor apărea, pentru că în spațiul public este o nervozitate extraordinară. Societatea românească este sub un asediu al prostiei guvernanților. Vor exista din partea salariaților, din partea sindicaliștilor (care ar trebui prima dată să-și pună cenușă-n cap, pentru că 80% dintre ei anul trecut erau vectori de influență pentru PSD și se comportau ca niște veritabili agenți electorali)… Vor apărea din cauza celor care nu înțeleg că justiția nu poate fi pusă la butoniera unui partid sau a unui lider politic… Toate aceste mișcări foarte probabil se vor reuni. Acuma mai e nevoie de încă un domeniu unde să se creeze nervozitate: e nevoie ca și cei care de obicei au o relație mai tensionată cu Poliția sau Jandarmeria (galerii de fotbal, galerii de baschet, oameni din zona de radicalism civic) vor reacționa.

România, dacă va avea proteste, trebuie să le aibă pe modelul februarie 2017: foarte calme, foarte civilizate, cât se poate de non-violente. Dacă ei continuă să provoace, sigur că lucrurile pot degenera.

Totul este în mâna domnului Dragnea și a domnului Tudorel Toader – cel mai pervers personaj care populează astăzi spațiul public din România. Ei doi pot să scoată lumea în stradă sau pot să guverneze în continuare România cu decență și cu o oarecare detașare (pricepere oricum nu au).

Vorbesc despre aceste două personaje și acoliții lor: Codrin Ștefănescu, domnul Florin Iordache „Altă Întrebare”, domnul Șerban Nicolae… A, uitasem! Au ajuns bătrânii deținuți, bătrânii luptători din munții României, copiii lor, frații lor să anunțe că vor reacționa împotriva lui Șerban Nicolae, că vor să facă miting. Vă dați seama la ce am ajuns? Mai sunt 2.500 de foști deținuți politici în România. Oamenii ăștia sunt exasperați de nesimțirea de care a putut să dea dovadă un senator al României, al partidului de guvernământ, fost președinte al Comisiei juridice și – extrem de important – care nu a fost contrazis de niciun lider al partidului de guvernământ și de niciun comunicat de presă al PSD-ului. Deci vă dați seama ce stare e în România, câtă nervozitate e în România, câte segmente sociale sunt afectate în acest moment? Ele dacă se unesc, lucrurile vor sta foarte prost! Dar totul stă în mâna lui Liviu Dragnea și a lui Tudorel Toader. Dacă ei întind coarda, coarda se va rupe și lucrurile pot degenera. Dacă ei înțeleg că dialogul, decența și bunul-simț pot să-i păstreze la putere, atunci sigur: cu toate erorile guvernării, având majoritate, vor păstra linia guvernării”, a încheiat Rareș Bogdan.

1 comentariu la “Polițiști cu puteri sporite. Rareș Bogdan se așteaptă la ample proteste anti-PSD EXCLUSIV

  1. Nu vreau sa jignesc animalul,dar Rares Bogdan se dovedeste a fi un „bou social”.Pina acum stiam ca este doar un frustat,omul de la MiloguTV.Vad ca este mult mai rau:un nimic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *