Skip to content
Societate

Poliţiştii au dat peste 4.000 de amenzi pentru nerespectarea măsurilor de protecţie anti-COVID

Facebook

Poliţiştii au aplicat în ultimele 24 de ore peste 4.000 de amenzi, în valoare de 840.000 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de prevenţie a răspândirii virusului SARS-CoV-2, cele mai frecvente abateri constatate fiind nepurtarea măştii de protecţie sau organizarea de petreceri în localuri publice.

Potrivit unui comunicat al MAI transmis sâmbătă, în ultimele 24 de ore, au continuat acţiunile de control, la nivel naţional, cu privire la modul de respectare a măsurilor de protecţie sanitară. Au fost verificaţi peste 4.000 de operatori economici, peste 170 de operatori de transport persoane şi aproximativ 9.000 de obiective de interes, precum restaurante, terase, fast food-uri. De asemenea, au fost verificate peste 75.000 de persoane.

În total, au fost aplicate 4.850 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 840.000 de lei. La acţiunile de control au participat peste 6.600 de poliţişti, aproximativ 2.000 de jandarmi, aproape 1.700 de poliţişti de frontieră şi peste 1.000 de cadre ISU. Efectivele MAI au beneficiat de sprijinul poliţiştilor locali, ANSVSA, ANPC, Ministerului Sănătăţii, Ministerului Muncii, Ministerului Transporturilor, precum şi al autorităţilor locale.

Principalele abateri constatate au vizat nerespectarea obligaţiei de a purta masca de protecţie, fiind aplicate 4.177 de sancţiuni contravenţionale, în cuantum de 587.525 de lei. Alte 35 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 53.500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

Totodată, au fost aplicate 630 de sancţiuni, în valoare de aproximativ 190.000 de lei, pentru nerespectarea de către agenţii economici, instituţii publice sau persoane fizice a măsurilor privind organizarea ori participarea la evenimente publice sau private, transportul de persoane, organizarea programului de lucru ori nerespectarea restricţiilor privind deplasarea/libera circulaţie a persoanelor.

În urma controalelor efectuate, au fost întocmite două dosare penale, în care sunt cercetate două persoane pentru zădărnicirea combaterii bolilor. În ceea ce priveşte linia telefonică TELVERDE, au fost primite opt apeluri telefonice care au fost direcţionate pentru verificări la municipiul Bucureşti şi cinci judeţe şi alte opt sesizări însoţite de imagini foto/video. Dintre sesizările însoţite de imagini, una s-a confirmat.

Poliţia Română oferă două exemple de nerespectare a măsurilor sanitare constatate de către poliţişti. Astfel, vineri, în jurul orei 20,30, poliţiştii au verificat un local din centrul municipiului Cluj-Napoca, pe strada Fortăreţei, în interiorul căruia, la acel moment, se aflau şapte persoane, nefiind respectate prevederile legale. Au fost aplicate amenzi de 500 de lei fiecăreia dintre persoanele aflate în interiorul localului. De asemenea, administratorul societăţii a fost sancţionat cu amendă de 1.000 de lei şi s-a întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor.

Un alt exemplu: vineri noaptea, în jurul orei 0,05, poliţiştii Secţiei 20 din Capitală s-au sesizat din oficiu cu privire la organizarea unui eveniment privat într-un local din Sectorul 6. Potrivit sursei citate de Agerpres, au fost depistate 10 persoane care nu respectau măsurile de prevenţie a răspândirii virusului SARS-COV-2, toate fiind amendate, cu suma totală de 5.500 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *