Skip to content
Politică

Polițiștii au ieșit în stradă. Au anunțat proteste și în zilele următoare

renasterea.ro

Polițiștii au ieșit din nou în stradă pentru a cere măriri de salarii și susțin că vor  sta trei zile la rând, astfel pe lângă majorarea salariilor, mai  solicită autorităților o lege a salarizării unitare corecte.

Aceștia se află în fața Ministerului Muncii și anunță că nu vor renunța usor la solicitări: „Este începutul unui protest de amploare, astăzi şi mâine pichetăm Ministerul Muncii, iar sâmbătă, 25 martie, miting de amploare la Ministerul de Interne şi în marş apoi spre Guvernul României. Nemulţumirile sunt de natură salarială, pentru că în sistemul public de salarizare au fost creeate multe dinsfuncţii iar ordinea publică a fost, practic, lăsată la subsolul piramidei. Din discuţiile purtate chiar am rămas un pic interzis când am aflat că prioritari sunt doar sănătatea şi învăţământul. Sper să înţeleagă actuala guvernare că omul care nu se simte în siguranţă nu poate să creeze, nu poate să dezvolte sisteme viabile de educaţie, de tot ce înseamnă societate normală”, a spus Dumitru Coarnă, reprezentantul sindicatului angajaţilor din Poliţie (SNPPC), potrivit  Mediafax.

" "

Polițiștii s-au declarat nemulțumiți de promisiunile făcute de cei de la guvernare, deoarece aceștia prezintă doar o parte a legii, iar în legislație pot apărea aspecte care să îi defavorizeze.

„Ni s-a prezentat doar un anumit segment, iar adevărul spus pe jumătate este mai periculos decât o minciună. Neavând corpul integral al legii, eu sunt convins că există capcane în această construcţie juridică. Noi am solicitat să ne înmâneze în tot această iniţiativă juridică, ca să putem să analizăm, să vedem sisteme de comparaţie, să avem o idee clară să vedem ce înseamnă acele atât de mediatizate majorări. Eu nu cred în ele, nu cred în aceste majorări, am impresia că e o problemă de imagine, e o problemă de comunicare publică”, a precizat Dumitru Coarnă.

Polițiștii solicită elaborarea unei ordonanțe   urgenţă a guvernului care să cuprindă  majorarea salariilor funcţiei de bază cu 20%, calcularea sporurilor pe bază de pontaj (pentru munca de noapte, pentru condiţii grele, pentru sâmbete, duminici şi sărbători legale lucrate, pentru judiciarişti) la salariul funcţiei de bază de la 01 aprilie 2017.

Aceștia au anunțat că vor fi prezenți la proteste și în următoarele zile, iar pe 25 martie vor să organizeze un miting , care se va desfăşura între orele 10.00 şi 12.00 în faţa MAI şi va continua cu un marş până în Piaţa Victoriei, unde protestatarii vor rămâne până la ora 16.00.

" "
" "

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *