Poliţiştii au verificat, pe 14 martie, transportul de persoane în regim de „TAXI”,în zona aeroporturilor

Sursa foto: Pixabay

Poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au derulat, pe 14 martie, o acţiune de control privind legalitatea desfăşurării transportului rutier în regim „TAXI”, „în regim de închiriere” şi în domeniul transportului alternativ, în zona aeroporturilor din România. Astfel, au fost verificate 140 de autovehicule, dintre care 2 microbuze, fiind legitimate 171 de persoane şi aplicate 53 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 10.425 de lei.

Din totalul sancţiunilor, 13 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 38/2003 privind transportul de persoane în regim de taxi şi în regim de închiriere, 30 pentru încălcarea normelor privind circulaţia pe drumurile publice şi 10 la alte acte normative, arată comunicatul de presă al Poliţiei Române.

Totodată, pentru defecţiuni tehnice sau dotări suplimentare nepermise de lege, au fost retrase două certificate de înmatriculare şi două certificate de atestare a pregătirii profesionale.

Aceste acţiuni vor continua şi în perioada următoare, în vederea impunerii respectării normelor legale care reglementează activitatea de taximetrie.

De exemplu, pe 14 martie, ora 14:15, în zona Aeroportului Internaţional Craiova, poliţiştii Biroului de Poliţie Transporturi Aeriene Craiova au depistat un bărbat, de 46 de ani, în timp ce conducea un autoturism, iar, în urma controlului efectuat, s-a stabilit că desfăşura activităţi în regim de taxi, fără a deţine asupra sa autorizaţia de transport. Acesta a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 2.000 de lei, fiind luată măsura complementară de reţinere a autorizaţiei de taxi.

 

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: