Skip to content
Politică Societate

Poliţiştii braşoveni l-au găsit pe AGRESORUL de la mitingul Pro PSD – are 75 DE ANI!

Polițiștii brașoveni au reuşit să-l identifice pe agresorul care l-a lovit cu pumnii pe un protestatar anti-PSD, infiltrat printre susţitorii partidului de guvernământ, la mitingul de duminică din Piaţa Sfatului din Braşov.

Agresorul “fioros” este în realitate un bărbat de 75 de ani, căruia i s-a deschis dosar penal în urma autosesizării poliţiei.

„În urmă vizionării imaginilor evenimentului petrecut duminică, Poliția s-a autosesizat și a deshis un dosar penal (pentru lovire și alte violente – n.red.) . Vorbim despre o anchetă ‘in rem’ (cu privire la fapta) . În cadrul cercetărilor, polițiștii l-au identificat pe bărbat, care are 75 de ani și este din municipiul Brașov”, a declarat pentru Ziare.com purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Brașov, subcomisarul Alina Ivan.

Persoana agresată nu a depus deocamdată o plângere împotriva bătrânului. „În mod normal, acțiunea penală se pune în mișcare doar la plângerea prealabilă a persoanei vătămate. Momentan, noi nu avem o astfel de plângere. Persoană vătămată are, însă, la dispoziție 90 de zile pentru a înainta o plângere. Cu toate astea, chiar și fără plângere, polițiștii vor continuă să strângă probe. La final, Parchetul este cel care va dispune o soluție finală în acest caz”, a mai spus Alina Ivan.

Agresorul de 75 de ani riscă, în funcție de gravitatea rănilor provocate, în cazul în care va fi găsit vinovat de lovire și alte violente, o pedeapsa cuprinsă între 6 luni și 5 ani de închisoare. Pedeapa minimă pe care agresorul ar putea să o primească este o amendă pentru tulburarea liniştii publice.

Mai multe zeci de persoane au participat duminică, în Piaţa Sfatului şi Braşov la un miting de susţinere a actualului partide de guvernământ. La eveniment au participat şi şapte miniştri PSD, ale căror discursuri au fost întrerupte pe alocuri de un grup de contestatari, care au scandat lozinci împotriva PSD.

La un moment dat, aproape de finalul mitingului, s-a iscat un scandal între susţinătorii PSD şi contestatarii partidului de guvernământ, care a fost aplanat în urma intervenţiei jandarmilor. Un bărbat a fost reţinut de către forţele de ordine pentru a fi identificat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *