Skip to content
Politică

Poliţiştii de frontieră români au salvat peste 270 de migranţi în Marea Egee

Poliţiştii de frontieră români au salvat peste 270 de persoane aflate în pericol de înec în Marea Egee, în cadrul misiunii „Poseidon 2018”, organizată sub egida Frontex, în ultimele trei luni. O altă navă maritimă a Gărzii de Coastă a plecat în Grecia pentru a participa la misiuni similare, până la sfârşitul lunii octombrie.

În perioada 29.04-02.08.2018, nava maritimă de patrulare MAI 1103 – proiect P-157, aparţinând Gărzii de Coastă din cadrul Poliţiei de Frontieră Române, a participat la misiunea „POSEIDON 2018”, organizată sub egida FRONTEX (Agenţia Europeană pentru Poliţia de Frontieră şi Garda de Coastă).

Operaţiunea s-a desfăşurat în Marea Egee, iar cele două echipaje, aflate prin rotaţie la bordul navei Poliţiei de Frontieră Române, au executat misiuni individuale de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare în Marea Egee, la frontiera maritimă a Greciei, alături de forţele de poliţie şi de impunere a legii ale celorlalte state membre U.E. participante la misiune.

Pe durata misiunilor, poliţiştii de frontieră români au executat 74 de misiuni, timp în care nava Gărzii de Coastă a parcurs 813 ore de patrulare.

În această perioadă, poliţiştii de frontieră români au participat la 7 acţiuni de căutare şi salvare (Search and Rescue) pe mare, în urma cărora au salvat, transbordat şi transportat, în total, aproximativ 274 de persoane (61 de femei, 140 bărbaţi şi 73 de minori), care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee. Au fost efectuate procedurile specifice în astfel de cazuri la bordul navei româneşti (triere şi evaluare medicală), iar ulterior persoanele în cauză au fost transportate în porturile greceşti şi predate autorităţilor, pentru efectuarea procedurilor specifice.

De asemenea, ca urmare a angajamentelor asumate de ţara noastră de a contribui la efortul european de gestionare a fluxului de migranţi din Grecia, în perioada 01.08.2018–31.10.2018, Poliţia de Frontieră Română a detaşat, în zona operaţională a misiunii Frontex din Grecia, o altă navă maritimă de supraveghere, MAI 1102, cu un echipaj format din 26 de poliţişti de frontieră.

Timp de aproximativ 3 luni, nava Gărzii de Coastă urmează să execute, în apele Mării Egee, misiuni de patrulare, supraveghere, căutare şi salvare, alături de celelalte state membre U.E. participante la misiune.

Citește mai mult: adevarul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *