Polițiștii din Bucureşti au dat amenzi de 123.000 de lei și au reținut 53 de permise, jumătate pentru consum de alcool

Sursă foto: Inquam Photos/ Virgil Simonescu

Poliţiştii din Bucureşti au aplicat în acest weekend aproape 100 de amenzi totalizând 123.000 de lei, au constatat 17 infracţiuni, cele mai multe pentru conducere sub influenţa alcoolului, şi au reţinut 53 de permise, aproape jumătate tot pentru consum de alcool, relatează News.ro.

„În intervalul de 23/24 şi 24/25 februarie a.c., poliţiştii Brigăzii Rutiere au desfăşurat activităţi de control în mai multe zone de interes operativ aflate în raza de competenţă în scopul prevenirii accidentelor de circulaţie produse pe fondul conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influenţa alcoolului sau a substanţelor psihoactive. În urma controalelor efectuate, poliţiştii rutieri au aplicat 99 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 123000 de lei”, anunţă duminică Brigada de Poliţie Rutieră a Capitalei.

De asemenea, poliţiştii au constatat 17 infracţiuni: 7 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa alcoolului; 4 pentru conducerea unui autovehicul sub influenţa substanţelor psihoactive; 4 pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat; 2 pentru conducere fără permis.

De asemenea, au fost reţinute 53 de permise de conducere: 15 pentru infracţiunile la regimul circulaţiei pe drumurile publice; 22 pentru conducere sub influenţa alcoolului ( contravenţie ); 12 pentru depăşirea vitezei legale; 2 pentru nerespectarea culorii semaforului electric; 1 pentru adoptarea unui comportament agresiv în trafic; 1 pentru circulaţia pe sensul opus de mers.

Au fost reţinute 15 certificate de înmatriculare şi 3 seturi de plăcuţe de înmatriculare pentru deficienţele tehnice constatate.

Conform poliţiştilor, un bărbat în vârstă de 47 de ani a fost depistat pe o stradă din sectorul 2, în timp ce conducea un autovehicul aflându-se sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma testării preliminare cu aparatul etilotest, a rezultat valoarea de 0,95mg/l alcool pur în aerul expirat.

În acest context, şoferul a fost dus la sediul I.N.M.L. în vederea prelevării de mostre biologice, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.

Citește mai mult AICI

Autor

Urmărește știrile PSNews.ro și pe Google News

Citește și: