Skip to content
Societate

Poliţiştii din Suceava se întrec în confiscarea lemnului de provenienţă ilegală

Romsilva

Finele săptămânii trecut a dus la numeroase cazuri de confiscare de material lemnos după acțiuni de control în trafic ale polițiștilor. Există deja date referitoare la traseele principale ale celor care transportă probabil zilnic lemn de pe piața neagră. A fost vorba fie de mașini mai mici, care nu aveau deloc acte pe lemn, respectiv de mașini care aveau acte doar pe parte din lemnul transportat. Aceste capturi, realizate într-un interval scurt de timp, spun destul de multe despre dimensiunea afacerilor ilegale cu lemn care se derulează în fiecare zi.

Patru maşini cu lemn fără acte, depistate în câteva ore, în zona Gura Humorului

Poliţiştii de la Serviciul de Ordine Publică-Biroul Protecția Fondului Forestier si Piscicol împreună cu ingineri silvici din cadrul Gărzii Forestiere Suceava au efectuat un nou control de amploare în trafic, joi dimineață, în zona Gura Humorului, fiind depistate nu mai puțin de patru autoutilitare sau camioane care transportau lemn fără acte.

Prima captură a fost realizată la ora 4.30 dimineață. La Gura Humorului, a fost oprită o autoutilitară care transporta lemn, respectiv cherestea răşinoase. La volan era un bărbat din Plutoniţa, care a declarat că nu deţine documente pentru lemn. După inventariere a rezultat că autoutilitara transporta 3,67 mc cherestea răşinoase, fără acte. Lemnul a fost confiscat şi predat în custodie reprezentanților Ocolului Silvic Gura Humorului. în jurul orei 5.40, tot la Gura Humorului, a fost identificat în trafic un ansamblu auto format din cap tractor şi semiremorcă care transporta material lemnos, respectiv cherestea răşinoase. La volan era un bărbat din Dragoşa care a prezentat pentru control avize pentru o cantitate de aproximativ 35 mc lemn, scrie monitorulsv.ro.

După inventarierea specialiştilor silvici a rezultat că în capul tractor şi în semiremorcă erau transportati în plus aproape 7 mc cherestea răşinoase.

Întregul articol poate fi citit aici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *