Skip to content
Societate

Poliţiştii renunţă la amenzi, în semn de protest faţă de îngheţarea salariilor

facebook
" "

În semn de protest faţă de îngheţarea salarilor bugetarilor la nivelul lunii decembrie 2020, anunţată de premierul Florin Cîţu, poliţiştii vor aplica de luni, 11 ianuarie, „doar sancţiunea avertismentului scris sau verbal”. Este o primă măsură a acţiunii de protest semnate de patru sindicate ale poliţiştilor.

Am convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toţi poliţiştii şi poliţiştii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul poliţiştilor.

" "
" "

În situaţia în care nu vom fi consultaţi şi nu va exista voinţă pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de îngheţarea salariilor poliţiştilor, vom fi obligaţi să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite”, se în comunicatul comun al sindicatelor.

Să nu se înţeleagă acum că Poliţia îi lasă pe infractori. Vorbim doar despre sancţiunile contravenţionale, nu despre fapte de natură penală”, a explicat Cosmin Andreica, liderul sindicatului Europol, pentru Libertatea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *