Skip to content
Societate

Poliţiştii rutieri recomandă rute alternative şoferilor care se reîntorc de pe litoral pentru evitarea aglomerării pe A2

RNews

Poliţiştii rutieri recomandă şoferilor care se întorc de pe litoral duminică după-amiază folosirea unor rute alternative, pentru a evita aglomerarea A2 Constanţa – Bucureşti.

Astfel rutele alternative recomandate de centru Infotrafic al IGPR sunt:

„- DN 2A Constanţa – Hârşova – Slobozia – Urziceni – DN 2 – Bucureşti;

– A2 – Feteşti sau Drajna – DN 3A – Lehliu-Gară – DN 3 – Fundulea – Bucureşti;

– DN 3 Constanţa – Murfatlar – Adamclisi – Ostrov (traversare cu bacul) – Călăraşi – DN 21 Călăraşi – Drajna – A2 Drajna – Bucureşti (sau, din municipiul Călăraşi – DN 3 – Lehliu-Gară – Fundulea – Bucureşti)”.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, poliţiştii rutieri sfăttuiesc conducătorii auto să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

De asemenea, sursa citată recomandă şoferilor să respecte limitele legale de viteză, să pună în funcţiuni luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc, să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii şi să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *